current views are: 1

9 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση17:14

Ο Τατσόπουλος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Τσίπρα

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι μέσα στο κόμμα κάποιοι συμπαθούν τη 17 Νοέμβρη». Πυρ ομαδόν από βουλευτές του κόμματος, με τον κ. Τατσόπουλο να θέτει – όπως σημειώνει – στην διάθεση του Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή του, γεγονός που επιβεβαίωσε με νεότερες δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΪ.  Για εξηγήσεις κλήθηκε αύριο από το προεδρείο της ΚΟ ο βουλευτής.

Δημοσίευση 17:14’
αρθρο-newpost

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι μέσα στο κόμμα κάποιοι συμπαθούν τη 17 Νοέμβρη». Πυρ ομαδόν από βουλευτές του κόμματος, με τον κ. Τατσόπουλο να θέτει – όπως σημειώνει – στην διάθεση του Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή του, γεγονός που επιβεβαίωσε με νεότερες δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΪ.  Για εξηγήσεις κλήθηκε αύριο από το προεδρείο της ΚΟ ο βουλευτής.

Γράφει ο Παναγιώτης Βελισσάρης – Λυμπερίδης

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι μέσα στο κόμμα κάποιοι συμπαθούν τη 17 Νοέμβρη». Πυρ ομαδόν από βουλευτές του κόμματος, με τον κ. Τατσόπουλο να θέτει – όπως σημειώνει – στην διάθεση του Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή του, γεγονός που επιβεβαίωσε με νεότερες δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΪ.  Για εξηγήσεις κλήθηκε αύριο από το προεδρείο της ΚΟ ο βουλευτής.

«Έχω πει ότι η παραίτησή μου βρίσκεται πάντα στη διάθεση του προέδρου» σημείωσε ο βουλευτής, που όπως επεσήμανε δεν μπορεί να δεχθεί τον πόλεμο λάσπης που όπως είπε του κάνουν. «Έχω διαβάσει τα απίστευτα από το πρωί στο Διαδίκτυο» σημείωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος κατά την παρέμβασή του στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ. 

Διαμήνυσε ωστόσο ότι θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα, και σημείωσε ότι δεν θέλει να φύγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί «έναν τέτοιο πόλεμο».

Νωρίτερα την απόφασή του ο κ. Τατσόπουλος είχε ανακοινώσει με ανάρτησή του στο Facebook και αφού παρέθεσε το σύνδεσμο ενός επικριτικού για τις δηλώσεις του κείμενο:

«Κείμενα όπως το εν λόγω, καθώς και ανάλογες δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών, κατακλύζουν από το πρωί το Διαδίκτυο. Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη. ΄Εχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ».

Η επίμαχη δήλωση και οι σφοδρές αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Πέτρος Τατσόπουλος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων (17Ν)».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά:

«Φαντάζομαι ότι υπάρχουν από τις ίδιες τους τις δηλώσεις. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κυρίαρχη αντίληψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντελώς περιθωριακή αντίληψη. Υπάρχουν και άνθρωποι μέσα στη ΝΔ που πιστεύουν ότι πρέπει να πάμε να απελευθερώσουμε την Πόλη. Δεν σημαίνει ότι είναι κυρίαρχη αντίληψη αυτή».

Η δήλωση αυτή, προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις από πλευράς Κουμουνδούρου, με πρώτο τον – γνωστό και αυτόν για τις αμφιλεγόμενες παρεμβάσεις του-  βουλευτή Καστορίας Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος καταφέρθηκε με σκληρότατα λόγια μέσω Facebook κατά του Πέτρου Τατσόπουλου 

«Είχα πει παλιότερα πως πρόκειται για μ@@@@α ή προβοκάτορα, είχα φτάσει να τείνω προς το δεύτερο, μετά και από το αποψινό είμαι σίγουρος για το δεύτερο…» έγραψε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Ακολούθησε ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός – και πάλι μέσω Facebook- ο οποίος  εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τα όσα είπε ο συνάφελφός του: 

«H ανοχή και η κάλυψη απέναντι σε ανθρώπους που μας εκπροσωπούν στη βουλή πρέπει να λάβει τέλος. Με βαριά καρδιά και νου κυρίως, τους υπερασπιστήκαμε για το γενικότερο καλό. Το γεγονός ότι δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό. Έχουμε πολύ σοβαρότερα να κάνουμε από το να καλύπτουμε δημοσίως τα άστοχα και εκτός γραμμής πυροτεχνήματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος  Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha τόνισε πως «ο σύντροφος Πέτρος Τατσόπουλος μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει αλλά, όπως ο ίδιος λέει, φαντάζεται με παραδοξότητες και “λογικά” άλματα. Κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία».

Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε πως «Η ΝΔ δεν έχει ούτε το ηθικό ούτε το πολιτικό δικαίωμα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν διασυνδέσεις και πρέπει να αποφασίσουν τι τελικά είμαστε γιατί την μία φορά μας λένε τρομοκράτες, την άλλη ότι αλλάζουμε την άποψη μας. Με συγχωρείτε αλλά τέτοιες πολιτικές κουταμάρες άκουσα και από τα δελτία των ειδήσεων. Η δική μας η θέση είναι σαφέστατη. Η Αριστερά έχει υποστεί στο δικό της το πετσί τέτοιες βίαιες ενέργειες, είτε κρατικές, είτε παρακρατικές».

Η δυσαρέσκεια της Κουμουνδούρου στο πρόσωπο του Πέτρου Τατσόπουλου, είναι δεδομένη, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς και τις κατά καιρούς δηλώσεις του που προκάλεσαν αρκετές εσωκομματικές «φουρτούνες». Όπως άλλωστε έγραφε νωρίτερα το newpost.gr,  οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής με  τις δηλώσεις του ενέπλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε περιπέτειες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένονται εξελίξεις στην εσωκομματική αντιπολίτευση, και σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής κλήθηκε από το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει αύριο εξηγήσεις για τη στάση του.


σχετικα αρθρα