current views are: 1

10 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση05:12

Το «μπαλάκι» της αποπομπής Τατσόπουλου στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα

Βαρύ και… ασήκωτο είναι το είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πέτρο Τατσόπουλο μετά την δήλωση ότι κάποιοι στο κόμμα του βλέπουν με συμπάθεια την 17 Ν. 

Δημοσίευση 05:12’
αρθρο-newpost

Βαρύ και… ασήκωτο είναι το είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πέτρο Τατσόπουλο μετά την δήλωση ότι κάποιοι στο κόμμα του βλέπουν με συμπάθεια την 17 Ν. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Βαρύ και… ασήκωτο είναι το είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πέτρο Τατσόπουλο μετά την δήλωση ότι κάποιοι στο κόμμα του βλέπουν με συμπάθεια την 17 Ν. Έτσι μετά τις καταδικαστικές δηλώσεις που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την έκρηξη του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μέσω facebook ανακοίνωσε ότι η παραίτηση του είναι στην διάθεση του προέδρου ,ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. 

Μέσα στην διάρκεια της ημέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και με το  προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας  προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις δηλώσεις Τατσόπουλου και από την έκταση που έχει πάρει το θέμα δεδομένου ότι η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ πάτησε επάνω σε όσα είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος για να επαναφέρει το θέμα της τρομοκρατίας και τις  σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν. Σε μία στιγμή μάλιστα που -όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες- ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται σε όλη την Ευρώπη με την ιδιότητα του υποψήφιου για την θέση του προέδρου της Κομισιόν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. 

Το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας που απαρτίζεται από τον Π. Λαφαζάνη, Δημ. Παπαδημούλη, Π. Κουρουπλή, τον Γραμματέα Νικ. Βούτση και τον Διευθυντή Κων. Αθανασίου εμφανίζεται διχασμένο για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα. Κάποιοι  θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να διαγραφεί τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο να του γίνει μια τελευταία σοβαρή επίπληξη που θα του ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής . Ότι δηλαδή δεν θα υπάρξει επόμενη φορά. 

Κάποιοι άλλοι πάλι θεωρούν ότι σήμερα το θέμα Τατσόπουλου θα πρέπει να κλείσει οριστικά κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση του ο Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε η δήλωση που έκανε  χθες ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Βίτσας λέγοντας ότι «ο Τατσόπουλος μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει» δείχνει ότι πλέον η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να διαχωρίζει την θέση της από τις απόψεις που εκφράζει κατά καιρούς ο συγγραφέας – βουλευτής. 

Ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος θα παρευρεθεί και αυτός στην σημερινή σύσκεψη εκ μέρους του κόμματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να προδικάσω ποια θα είναι η κατάληξη της  συζήτησης, αλλά σε κάθε περίπτωση, προσωπικά μιλώντας, θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο κ. Τατσόπουλος , όχι μια, όχι δύο αλλά τρεις και παραπάνω φορές, είναι ένας τρόπος που δεν ταιριάζει σε προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε ακόμα ότι ο βουλευτής χαρακτηρίζεται , από μειωμένη αίσθηση αλληλεγγύης και συλλογικότητας και πολύ περισσότερο οι τελευταίες του δηλώσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου. 

Όποια και να είναι πάντως η κατάληξη σήμερα ένα πράγμα είναι γεγονός. Ότι οι σχέσεις του βουλευτή με το κόμμα του έχουν διαρραγεί σε τέτοιο βαθμό που όπως λέει και το λαϊκό άσμα « τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…».


σχετικα αρθρα