Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κοινή Ελληνοαμερικανική άσκηση μεταξύ τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων που εκπαιδεύονται σε δύσκολες αποστολές ακόμα και πίσω από τις γραμμές του «εχθρού». 

Από το Ελληνικό Πεντάγωνο θεωρείται πολύ σημαντική η συνεκπαίδευση αυτή και το ΓΕΕΘΑ ζήτησε να συμμετέχουν οι καλύτεροι των καλύτερων και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι μυημένοι σε επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου. 

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο από την πλευρά του έχει στείλει την περιβόητη ειδική δύναμη «352d Special Operations Group». Το τμήμα της που βρίσκεται στην Ελλάδα για τη συνεκπαίδευση ξεπερνάει τα 150 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Μάλιστα για τις εξειδικευμένες αυτές αποστολές στις οποίες ασκούνται έχουν αποσταλεί από την Ουάσιγκτον έχει στείλει και έξι αεροσκάφη. 

Συγκεκριμένα τρία MC-130J και τρία CV-22 , αεροσκάφη ειδικού τύπου που δεν τα διαθέτει η χώρα μας και τα οποία επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 

Οι περιοχές των ασκήσεων είναι τα Μέγαρα, ο όρμος της Ελευσίνας και στο Πεδίο Βολής Καράβια που βρίσκεται στο Μυρτώο Πέλαγος. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποδεσμεύονται, μεταξύ άλλων η άσκηση περιλαμβάνει εκτέλεση αλμάτων ημέρα και νύχτα, συσκευασία και ρίψη φόρτου διαφορετικών τύπων  ακόμα και βράδυ  και διάσωση ατόμων. 

Γ.Κοκ.