Ρεπορτάζ: Πάνος Ρασσιάς

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τον κ. Στάινμαγερ συνόδεψε πολυπληθής αντιπροσωπεία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Στάινμαγερ ανέφερε ότι επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την επίσκεψή του για να δείξει σεβασμό στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και να μεταφέρει την υποστήριξη της Γερμανίας στην Ελληνική Προεδρία.

Μάλιστα ο κ. Στάινμαγερ χαρακτήρισε την Ελληνική Προεδρία ως «ιδιαίτερης σημασίας» καθώς κατά τη διάρκεια της θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και θα ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση. Η δουλειά στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας θα είναι προς όφελος της Ευρώπης, είπε χαρακτηριστικά ενώ σχολίασε και την κατάσταση της οικονομίας λέγοντας ότι υπάρχει βελτίωση και αυτό αποτελεί ενθάρρυνση.

Υπάρχουν προβλήματα όπως η υψηλή ανεργία ειδικά των νεών όμως επειδή πήγε καλά η τουριστική περίοδος αυτό μπορεί να δώσει ελπίδα, ανέφερε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Καταλήγοντας ο κ. Στάινμαγερ αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης λέγοντας ότι «αντιλήφθηκα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στο δρόμο που έχει ξεκινήσει γνωρίζοντας και τους κινδύνους από το πολιτικό κόστος, ξέρω όμως ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τέλους γιατί μόνο με θάρρος και αποφασιστικότητα θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα».

Ο κ. Στάινμαγερ θα μεταβεί στο κοινοβούλιο όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων.