Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Με την υπόθεση της Κεντροαριστεράς θα επιδιώξει να ασχοληθεί την επόμενη εβδομάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρώντας ότι η «Ελιά» έχει μείνει πίσω... 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους 58 και δεν αποκλείεται να συναντηθεί με ορισμένους εκπροσώπους τους για να προσδιορίσουν  από κοινού το πλαίσιο της δύσκολης όπως φαίνεται συμπόρευσής τους προς τις ευρωεκλογές. 

Ο κ. Βενιζέλος έχει ανακοινώσει στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή του κόμματος πως το ΠΑΣΟΚ θα οργανώσει την Συνδιάσκεψη για την «Ελιά» κάτι που φαίνεται πως έχουν δέσει κόμπο οι διαφωνούντες στην Χαριλάου Τρικούπη που διατηρούν επιφυλάξεις για τις σχέσεις με τους 58 αλλά και για τους όρους που βάζει η Πρωτοβουλία για την Κεντροαριστερά προκειμένου να προχωρήσει το εγχείρημα. 

Από την άλλη όμως γνωρίζει ότι πολλοί από τους 58 αμφισβητούν τον ρόλο που πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς και επιθυμούν η σχέση τους με την Χ. Τρικούπη είναι διακριτική και σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει ταύτιση. 

Όσο δε για την Συνδιάσκεψη οι 58 πιστεύουν ότι αυτή δεν είναι υπόθεση αποκλειστικά του ΠΑΣΟΚ και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φανεί ότι η Κίνηση για την Κεντροαριστερά ακολουθεί σ' αυτήν την εκδήλωση. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πει σε συνεργάτες του ότι επιθυμεί να συναντήσει τους πιο ψύχραιμους από τους 58 για να τούς εξηγήσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει με σεβασμό τις επιλογές και τον ρόλο τους. Όμως δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί να «εξαφανιστεί» το ΠΑΣΟΚ από την εκδήλωση για την Κεντροαριστερά ή από τον τίτλο του ευρωψηφοδελτίου. 

Γενικώς οι 58 έχουν «αποσταθεροποιηθεί» διαπιστώνοντας πια πως όχι μόνο η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ανταποκριθεί στην πρόσκλησή τους αλλά ούτε οι διαφωνούντες με την ηγεσία του κόμματος δείχνουν μεγάλη διάθεση να προσχωρήσουν στην "Ελιά". Ουσιαστικά μείναν μόνοι τους με το ΠΑΣΟΚ και τώρα αναζητούν τρόπους για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.