Ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ αύριο Σάββατο ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Τέρενς Κουίκ που δεν έχει διστάσει να ασκήσει κατά καιρούς έντονη κριτική στον πρόεδρο του Πάνο Καμμένο δημοσιεύει έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε ενώ καλεί όλους μέσα στο κόμμα  σε αυτοκριτική. 
 
Ο κ. Κουίκ αναφέρεται σε διαφωνίες που είχε με συμπεριφορές και διαδικαστικά ζητήματα μέσα στο κόμμα και καλεί όλους από το τελευταίο στέλεχος μέχρι και τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο να κάνουν την αυτοκριτική τους. 
 
«Ζητώ στο Εθνικό Συμβούλιο του Σαββάτου να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Είναι πολύ χρήσιμο να συζητάς τα λάθη σου, να συμφωνείς τις θεραπείες και να προχωράς στον αγώνα που ορκίστηκες να κάνεις, μαζί με ανιδιοτελείς αγωνιστές, τόσο για την Πατρίδα όσο και για τα παιδιά σου. Και αυτό πρέπει να αφορά όλους, από τον Πρόεδρο μέχρι και το τελευταίο στέλεχος», αναφέρει ο Τέρενς Κουίκ
 
Δεν διστάζει να αναφερθεί και στους λόγους που οδηγήθηκε στην παραίτηση από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος θέτοντας θέμα  προσωπικής αξιοπρέπειας. 
 
«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, την οποία έπρεπε να πάρω προασπίζοντας την ιστορία μου και την αξιοπρέπεια μου. Απέδειξα, όμως, ταυτόχρονα ότι οι τίτλοι και οι καρέκλες δεν έχουν ουσιαστικό ρόλο όταν είσαι αποφασισμένος να προσφέρεις ως απλός μαχητής, με έργο και δράσεις. Ας κρίνει ο καθένας τον απολογισμό που παρουσιάζω», δήλωσε σχετικά.
 
Όπως όλα δείχνουν ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., ίσως και να έχει αγγίξει τα όριά του μέσα στο κόμμα ενώ οι όποιες εξελίξεις δρομολογηθούν θα εξαρτηθούν και από τις αντιδράσεις του ίδιου του Προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, τον οποίο παρά τις αιχμές που αφήνει για αυτόν πρόσφατα υπερασπίστηκε στο θέμα των ενταλμάτων σύλληψης και των εξελίξεων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
 
Ο απολογισμός για το 2013 πάντως του Τέρενς Κουίκ είναι πράγματι εντυπωσιακός καθώς πραγματοποίησε 133 επισκέψεις και περιοδείες σε 59 πόλεις της Ελλάδας, 11 αποστολές σε αντίστοιχες πόλεις του εξωτερικού είτε στα πλαίσια του ΟΑΣΕ είτε στα πλαίσια ευρωπαϊκών δράσεων των ΑΝ.ΕΛ., 53 ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής και περισσότερες από 20 στις Επιτροπές του Κοινοβουλίου που είναι μέλος, 49 συμμετοχές στις Επιτροπές της Βουλής των οποίων είναι μέλος, κατέθεσε 361 ερωτήσεις, από τις οποίες οι 75 αφορούσαν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και από τις οποίες οι 23 (δηλαδή 2 ανά μήνα) σχετιζόμενες με τα εθνικά ζητήματα της Θράκης.

Αναλυτικά ο απολογισμός του Τέρενς Κουίκ

* 133 επισκέψεις και περιοδείες σε 59 πόλεις της Ελλάδας. Οι περισσότερες έγιναν στην Ξάνθη (14), Κομοτηνή (12), Σάμος (10),
 
Μυτιλήνη (7) κ.λπ.
 
* 11 αποστολές σε αντίστοιχες πόλεις του εξωτερικού είτε στα πλαίσια του ΟΑΣΕ είτε στα πλαίσια ευρωπαϊκών δράσεων των ΑΝ.ΕΛ.
 
* 53 Ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής και περισσότερες από 20 στις Επιτροπές του Κοινοβουλίου που είναι μέλος.
 
* 49 Συμμετοχές στις Επιτροπές της Βουλής των οποίων είναι μέλος, όπως η «ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ» και της «ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ».
 
Ο Τέρενς Κουίκ κατέθεσε 361 ερωτήσεις, από τις οποίες οι 75 αφορούσαν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και από τις οποίες οι 23 (δηλαδή 2 ανά μήνα) σχετιζόμενες με τα εθνικά ζητήματα της Θράκης.
 
Στα πλαίσια των επισκέψεων-περιοδειών του ανά την Ελλάδα πραγματοποίησε συναντήσεις με :
 
* 20 Επιμελητήρια και Εμπορικούς Συλλόγους
 
* 40 Φορείς εργαζομένων
 
* 31 Δημάρχους
 
* 8 Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες.
 
* Επισκέφτηκε 21 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, 16 Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, του λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 9 Σχολεία, ΤΕ.Ι και Α.Ε.Ι.,4 ακριτικά στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
* Συμμετείχε σε 43 δρώμενα, όπως: εορτασμοί εθνικών επετείων, θρησκευτικές εορτές, συνέδρια κ.λπ.
 
* Περπάτησε σε 24 εμπορικές και λαϊκές αγορές αντίστοιχων πόλεων.
Σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ, ο Τέρενς Κουίκ κατά την διάρκεια των επισκέψεων του:
 
. Παραχώρησε 51 συνεντεύξεις Τύπου
 
* Έδωσε 23 μεμονωμένες τηλεοπτικές συνεντεύξεις και
 
* Έδωσε 108 συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και της Αθήνας και της περιφέρειας.
 
Συμμετείχε σε 13 εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργάνωσαν στην Αθήνα και στην Περιφέρεια Ομοσπονδίες, Σωματεία και Σύλλογοι εργαζομένων.
 
Από τις συναντήσεις που είχε ως Τομεάρχης Εξωτερικών είτε στην Αθήνα είτε στο εξωτερικό, ξεχωρίζουν εκείνες με τον Τούρκο ΥΠ.ΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Άντρες Ρασμούσσεν, την Ύπατη εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ε.Ε. λαίδη Κάθριν Άστον , τον πρώην Πρωθυπουργό Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, τον Προεδρο Της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκώφ, όπως επίσης τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.
 
Το 2013 ο Τέρενς Κουίκ επανεξελέγη και μάλιστα ομόφωνα από τους παριστάμενους συναδέλφους του, Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.
 
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Τέρενς Κουίκ:
 
* σε συνεργασία με τα μέλη του τομέα του, ανέλαβε την εκπόνηση των θέσεων και του προγράμματος για την εξωτερική πολιτική του Κινήματος που εγκρίθηκε ομόφωνα στο Ιδρυτικό Συνέδριο.
 
* Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για εγκλήματα κατά των Ελλήνων εναντίον του Πωλ Τόμσεν και των λοιπών μελών της Τρόικα. Η μήνυση «πνίγηκε» στα συρτάρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οπότε και θα προωθηθεί απευθείας από τον Βουλευτή Επικρατείας στο Διεθνές Δικαστήριο Της Χάγης
 
* Κατέθεσε φάκελο στους Οικονομικούς Εισαγγελείς Πεπόνη - Μουζακίτη με συντριπτικά στοιχεία για το σκάνδαλο Γεωργίου - ΕΛ.ΣΤΑΤ.
 
* Κατέθεσε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη ζητώντας την πλήρη αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αφού το υφιστάμενο πλαίσιο είναι επιεικώς απαράδεκτο και για το έργο των Βουλευτών και για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και για τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Η επιστολή δεν απαντήθηκε και δεν αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες εκ μέρους του κ Μειμαρακη.