Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν αύριο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν τόσο τα ανοιχτά θέματα με την τρόικα που επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα όσο και θέματα επικαιρότητας όπως είναι οι δικαστικές εξελίξεις στο θέμα των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και το θέμα της τρομοκρατίας που έχει επιστρέψει στο προσκήνιο. 
 
Με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. η ελληνική κυβέρνηση έχει μια σειρά από ανοιχτά θέματα να αντιμετωπίσει αρχής γενομένης από την επιστροφή της τρόικας την επόμενη εβδομάδα.Το στίγμα των ελληνικών προθέσεων έδωσε με συνέντευξή του στους Financial Times o υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος κάλεσε την τρόικα να γίνει πιο ρεαλιστική στις απαιτήσεις της. 
 
Τα  βασικά αγκάθια της διαπραγμάτευσης για το 2014 είναι η διαθεσιμότητα, οι ομαδικές απολύσεις και οι εμπορικές μισθώσεις των ακινήτων ενώ θα πρέπει να κλείσει το θέμα τόσο του δημοσιονομικού κενού του 2014 χωρίς νέα μέτρα αλλά και του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2014-2015. 
 
Τα εκτός «προγράμματος» θέματα που έχουν «ανοίξει» για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους αφορούν στην τρομοκρατία μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού που εκτός από έντονες διεθνείς αντιδράσεις -οι Αμερικανοί απαίτησαν τον άμεσο εντοπισμό του- έφερε και ενδοκυβερνητικές τριβές μεταξύ των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με τις ευθύνες να γίνονται μπαλάκι. 
 
Την ίδια ώρα θα μπουν στο μικροσκόπιο και όλες οι δικαστικές εξελίξεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που σε επικοινωνιακό επίπεδο πιστώνεται θετικά στην κυβέρνηση που φαίνεται να μην δείχνει καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς ωστόσο ενδέχεται να ανοίξει ένα νέο κύκλο αποκαλύψεων για το τραπεζικό σύστημα της χώρας. 
 
Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος θα επιχειρήσουν να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα καθώς οι απαιτήσεις της ελληνικής προεδρίας θα τους κρατήσει εκτός Ελλάδας, καθώς και οι δύο έχουν ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα ταξιδιών και συναντήσεων.