Το μπαλάκι της παραίτησης επιστρέφει στον βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αφού του ανοίγει την πόρτα της εξόδου, αρνούμενη να τον «σπρώξει» η ίδια εκτός Κ.Ο. 

Ενδεικτική των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι, όμως, η δήλωση που έκανε εξερχόμενος της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εμείς δεν διώχνουμε ποτέ κανέναν αλλά δεν κρατάμε και κανέναν με το ζόρι».

Στις... απαραίτητες διευκρινίσεις για την τοποθέτηση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ωστόσο λίγο αργότερα το κόμμα με ανακοίνωσή του. 

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

  • Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

  • Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

  • Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος».