«Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων μυρίζει αίμα» είπε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, απευθυνόμενος στον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Β. Σταϊνμάγερ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Γερμανίας.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι είναι παράλογο να εξαγνίζεται μία λάθος συνταγή, προσθέτοντας πως είμαστε στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Παράλληλα, ζήτησε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί επαχθές, καθώς, όπως υπογράμμισε προήλθε από «άχρηστους εξοπλισμούς και από τις μίζες για τις οποίες έχει ευθύνες και η χώρα σας». 

Δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα αν διαγράψει το δρόμο που ακολουθεί και πάει πίσω στο δρόμο του δανεισμού, προειδοποίησε ο Β. Σταϊνμάγερ και πρόσθεσε: «Αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε το δρόμο αυτό και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα δρέψετε τους καρπούς».

«Οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες», σημείωσε, καλώντας τους πολίτες «να συνεχίσετε αυτό το δρόμο και να πάτε μέχρι τέλους για να φτάσετε στην ανάπτυξη».