Την εκτίμηση ότι μέσα στο 2014 είναι δυνατό να έχουμε και εθνικές εκλογές έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης

Μιλώντας στον realfm είπε πως «στη χρονιά που ξεκίνησε οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι πυκνές και θα γίνουν επιλογές που θα επιδράσουν σημαντικότατα στην πορεία των πραγμάτων. Βεβαίως, θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα συνεχισθεί η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα μας, θα υπάρξουν αποφάσεις συνολικά για το αν και πώς θα προχωρήσει η ενοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών. Οι εκλογές, βέβαια, για το ευρωκοινοβούλιο είναι ένας σημαντικός σταθμός σε αυτή την πορεία. Ταυτόχρονα, τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Δεν αποκλείω, αντίθετα πιθανολογώ, ότι μέσα στο 2014 είναι δυνατό να έχουμε και εθνικές εκλογές». 

Η πολιτική που θα ασκήσει η κυβένρηση από εδώ και πέρα αποτελεί τον σημαντικό παράγοντα σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη για το εαν θα εξασφαλίσει την παραμονή της ή όχι.

«Θα υπάρξουν επιλογές», πρόσθεσε, «που θα επιδράσουν σημαντικότατα στην πορεία των πραγμάτων. Από το περιεχόμενο της πολιτικής, κατά συνέπεια, θα εξαρτηθούν παρά πολλά. Διότι αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, είναι βέβαιο ότι η κοινωνία θα εκραγεί. Και όταν λέω θα εκραγεί, δεν θα μπορέσει να αντέξει ούτε τη λήψη νέων μέτρων, ούτε άλλων επιβαρύνσεων, με το δεδομένο ότι είναι κομματιασμένη στην κυριολεξία η κοινωνία».