current views are: 1

10 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση16:17

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Οι Έλληνες δεν αντέχουν να κάνουν άλλες θυσίες

Εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ συνάντησε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δημοσίευση 16:17’
αρθρο-newpost

Εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ συνάντησε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ συνάντησε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Ο ελληνικός λαός έκανε τα τελευταία χρόνια πολλές θυσίες με αίμα και ιδρώτα. Παράλληλα, η κυβέρνηση Σαμαρά τόλμησε σε ενάμιση χρόνο να κάνει ριζικές μεταρρυθμίσεις,  που θα έπρεπε να είχαν γίνει στη χώρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριακονταετίας. Τώρα ήρθε η στιγμή που η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί την αξία αυτών των θυσιών. Και να ανταποκριθεί» τόνισε σε δηλώσεις του.  

«Ιδιαίτερα μάλιστα τη στιγμή που η σκληρή λιτότητα έχει ενισχύσει τις ιδεολογίες των άκρων και έχει τροφοδοτήσει μια κοινωνική κρίση που εκτρέφει και το φαινόμενο του νεοναζισμού.  Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βεβαίως, λοιπόν, πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά πρέπει να ληφθούν παράλληλα και κοινωνικά μέτρα που θα μειώσουν την ανεργία, θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη. Οι Έλληνες δεν αντέχουν να κάνουν άλλες θυσίες. Χρειαζόμαστε μια απόφαση της Ευρώπης που θα κάνει απολύτως βιώσιμο το ελληνικό χρέος» κατεληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 


σχετικα αρθρα