Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συμφώνησαν το «βελούδινο διαζύγιο». Ο κ.Τατσόπουλος διατηρεί τη βουλευτική του έδρα ως ανεξάρτητος πλέον βουλευτής. Η αποχώρησή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αναμενόμενη μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του για ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17Ν.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σε καλό κλίμα και εκεί αποφασίστηκε να αποχωρήσει οικειοθελώς ο κ.Τατσόπουλος, ο οποίος είχε ήδη από χθές υποβάλλει την παραίτησή του, λέγοντας ότι είναι στη διάθεση του κ.Τσίπρα.

Στη συνέχεια, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Πέτρος Τατσόπουλος γνωστοποίησε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί, αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ.Τατσόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση του να αποχωρήσει από το κόμμα ελήφθη κοινή συναινέσει, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόβλημα μαζί μου και όχι εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ».