Πρόσκληση για επάνοδο στο κόμμα όσων έφυγαν, αλλά και σε όσους δεν ψήφισαν τα Μνημόνια -κάτι που όπως αφήνει με μια πρώτη ανάγνωση εκτός κάδρου τον Βύρωνα Πολύδωρα-, απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος σήμερα μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παραπέμποντας στις δικές του παρεμβάσεις εδώ και χρόνια, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν στο κόμμα, καθώς και σε αυτούς που δεν προσήλθαν σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο. Επίθεση κατά αυτών που αμφισβητούν τον κ.Καμμένο εξαπέλυσε και ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος στήριξε τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι "φράξιες δεν δεχόμαστε μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες", ενώ τους κάλεσε "να σταματήσουν την υπονόμευση του Πάνου Καμμένου".

Να σημειωθεί ότι τελικά έξη είναι οι βουλευτές που δεν προσήλθαν στο Εθνικό Συμβούλιο, αφού ο Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος συνυπέγραψε την επιστολή, έδωσε το παρόν.

"Όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες από εδώ, τους λέω να πάνε στο σπίτι τους. Απεδείχθη στην πρώτη αποστασία, πως όσοι έφυγαν καλώς έφυγαν. Δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο στο κόμμα μας, αλλά όλους τους έλληνες" είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος σε όσους επιχειρούν να τον αμφισβητήσουν.

Ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι "δεν έχουμε στόχο να κάνουμε άλλο μαγαζί, όπως τα σενάρια που ακούστηκαν για την Ελιά" απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα.

Ο κ.Καμμένος είπε επίσης πως αν χρειαστεί θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου, ενώ είπε με νόημα πως " στελέχη μας που εξαγοράστηκαν και γύρισαν στη ΝΔ, εξαφανίστηκαν πολιτικά".

Αναφερόμενος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Καμμένος είπε ότι όπου επιτρέπουν οι συνθήκες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατεβάσουν δικά τους ψηφοδέλτια, ενώ "όπου οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και χωρίς να παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές μας κυρίως στα εθνικά θέματα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο. Μην το φοβάστε" είπε.

Εξήγησε πως "εάν στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ μας ακολουθήσει είναι καλοδεχούμενος" ενώ εάν σε άλλη πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάσει υποψήφιο που συμφωνεί με τις αρχές των Αν.Ελ. τότε θα υπάρξει συνεργασία. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιων συνεργασιών με την Κουμουνδούρου στη Θράκη, όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες.

Είπε επίσης τι θα υπάρξουν συνεργασίες στις περιφέρειες όπου θα στηριχτούν αντιμνημονιακοί υποψήφιοι, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηριχτούν υποψήφιοι που δεν θα έχουν ξεκάθαρες αντιμνημονιακές θέσεις.