Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ολοκληρώθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, η σύσκεψη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με βασικό θέμα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε η ίδρυση συμβουλίου απασχόλησης, στο οποιό θα συμμετέχει ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο διοικητής του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με στόχο την απασχόληση των νέων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων, καθώς η Αθήνα έστειλε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους. Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.

O κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε για τα ξένα δημοσίευματα που επιτίθενται στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων στην απάντησή του έκανε λόγο για «5η Φάλαγγα, που δεν θέλει να βγει η χώρα από την κρίση» φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική προεδρία δεν συγκαλύπτει την κρίση ούτε τα προβλήματα. Υπάρχουν ωστόσο και θετικά δημοσιεύματα. Υπάρχουν και τα αρνητικά τα οποία μεταφέρουν στερεότυπα. Υπάρχει το στερεότυπο ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση, αλλά αυτό είναι άδικο γιατί οι προσπάθειες του ελληνικού λαού είναι σκληρές, ανέφερε επίσης ο κ. Βενιζέλος.

Στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι , οσον αφορα στην πιθανή εμπλοκή της κυρία Αναστασίας Σακελλαρίου, προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν τον προβληματίζει.