Ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επέρριψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας, ταυτόχρονα, μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα την εμπλοκή της επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου.

Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η δικαστική έρευνα για τα θαλασσοδάνεια από  το ΤΤ πρέπει να προχωρήσει αλλά και να διευρυνθεί και σε άλλες τράπεζες που υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα. Υπάρχει επίσης σοβαρό θέμα και για την άσκηση του ελεγκτικού, εποπτικού ρόλου εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος. Η εμπλοκή στην υπόθεση της επικεφαλής του ΤΧΣ κ. Αναστασίας Σακελλαρίου δημιουργεί μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση που πρέπει να  απαντηθεί άμεσα». 

Χαρακτηρίζοντας αναμενόμενη την εξέλιξη με την αποχώρηση του Πέτρου Τατσόπουλου από το ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε με νόημα: «Αρκετά ασχοληθήκαμε με το αποπροσανατολιστικό σήριαλ της "Τατσοπουλιάδας"».

Για την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα τόνισε πως «παρά τον περιορισμένο πλέον ρόλο της, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία για να τεθούν στην ατζέντα προβλήματα της ανεργίας, της ανάπτυξης, της συνοχής, της δημοκρατίας, καθώς και τον στόχο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αντιμετώπιση του χρέους. Δυστυχώς η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αρνήθηκε αυτή την ατζέντα. Παραμένει αλυσοδεμένη στο άρμα της κ.Μέρκελ Η δε προσπάθεια να εμφανιστεί το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιευρωπαϊσμός, δεν πείθει».

Ενώ δήλωσε πως «είναι πολύ πιθανή μέσα στο 2014 μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ».

«Διεκδικούμε μία μεγάλη και καθαρή εκλογική νίκη για να απαλλάξουμε τη χώρα από την καταστροφική συνταγή του Μνημονίου, για να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο. Ακόμη όμως κι αν ο λαός μας δώσει αυτοδυναμία, θα αναζητήσουμε συμμαχίες με ευρύτερες δυνάμεις, στη βάση του προγράμματός μας, και συνεργασία με έντιμα, ικανά και αξιόπιστα πρόσωπα», κατέληξε.