«Η αλήθεια είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στον κοινωνικό καιάδα» αναφέρει σε σχόλιό του ο βουλευτής Β’ Αθήνας και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχετικά με την διαβεβαίωση του Υπουργού Εργασίας ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν ούτε κατά ένα σεντ.

Ο κ. Στρατούλης αναφέρει στο σχόλιό του: 

«Ο υπουργός Εργασίας δεν λέει την αλήθεια και προσπαθεί να εξαπατήσει πολιτικά τους συνταξιούχους. Οι ήδη ψηφισμένες και από τον ίδιο σε μνημονιακούς νόμους νέες μειώσεις από 01/07/2014 των επικουρικών συντάξεων κατά 20% και από 1-1-2014 των εφάπαξ παροχών από 20% έως και 83% οδηγούν στην κατάργηση των πρώτων και στην εξαέρωση των δεύτερων. Επίσης από 01/01/2015 η κυβέρνηση θα προωθήσει νέες δραστικές μειώσεις των κύριων συντάξεων με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010, σύμφωνα με τον οποίο το κράτος θα εγγυάται μηνιαία κύρια σύνταξη μόνο μέχρι 360 ευρώ.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν με τους αγώνες και την ψήφο των ασφαλισμένων και όλου του λαού, το γρηγορότερο δυνατόν, πριν προλάβουν να ρίξουν τους συνταξιούχους μέσω της οικονομικής εξαθλίωσής τους στον κοινωνικό καιάδα».