current views are: 1

12 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση16:39

Στο δρόμο για το ειδικό δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε πως δεν υπάρχει παραγραφή για τα αδικήματα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Δημοσίευση 16:39’
αρθρο-newpost

Το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε πως δεν υπάρχει παραγραφή για τα αδικήματα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε πως δεν υπάρχει παραγραφή για τα αδικήματα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου είναι ομόφωνη καθώς οι πέντε ανώτατοι λειτουργοί της δικαιοσύνης έκριναν ότι παρά τις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 δεν υπάρχει παραγραφή των αδικημάτων.

Ειδικότερα, έκριναν ότι η δίωξη από τη Βουλή  κινήθηκε εντός της αποσβεστικής προθεσμίας γιατί η επόμενη Βουλή  που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012,  δεν είχε σύνοδο. Κατά συνέπεια, συνέχισαν οι δικαστές,  η επόμενη σύνοδος που άρχισε η αποσβεστική  προθεσμία  είναι αυτή που εξελέγη Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, άρα νομίμως η Βουλή άσκησε τη δίωξη σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Έτσι, ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο, έπειτα και από την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια της Βουλής πέρυσι για την εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο η Ολομέλεια της Βουλής είχε αποφασίσει να παραπέμψει τον κ. Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο για τρία αδικήματα: Της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος. 

Έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις και σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ξεκινάει κανονικά η διαδικασία της ανάκρισης για την υπόθεση.


σχετικα αρθρα