Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Αποστάσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα παίρνει για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ αδειάζοντάς τον για την πλήρη κάλυψη που παρέχει στην επικεφαλής του ΤΧΣ. 

Αυτήν την φορά η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται να αποφεύγει την ταύτιση των θέσεών της  με τις απόψεις που διατύπωσε δύο φορές ο υπουργός Οικονομικών για την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου καλύπτοντάς την με απόλυτη εμπιστοσύνη. 

Το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι τηρούν στάση αναμονής κάτι που υπονόησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε σύσκεψη που είχε χθες το απόγευμα με συνεργάτες του, λίγο πριν αναχωρήσει για την Γαλλία. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπε σχολιάζοντας και τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι από την στιγμή που δεν αποδίδονται συγκεκριμένες κατηγορίες στην κ. Σακελλαρίου η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει διοικητικά μέτρα. Θα περιμένει όμως την εξέλιξη της υπόθεσης. Πάντως επειδή αρχικώς ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε να στηρίζει την κ. Σακελλαρίου στη συνέχεια συνομιλητές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνιζαν τις αποστάσεις που κρατάει από την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα.

Επίσης, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό δεν συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κύκλοι του κόμματος σχολίαζαν ότι πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός των ποινικών πράξεων (δωροδοκίες, απιστία) από αυτές που αφορούν τις τραπεζικές λειτουργίες του ΤΤ. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα από το εξωτερικό την μεθεπόμενη Τρίτη αφού μετά την Γαλλία θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για συνάντηση με τον Τζον Κέρι κι αμέσως μετά στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών.