Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Καθοριστική για την λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ερχόμενη Τετάρτη. Μετά την ιστορία με τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα προκειμένου να σταματήσει η πολυγλωσσία στο κόμμα του. 

«Σεβασμός στην γραμμή του κόμματος» είναι το στίγμα του νέου πλαισίου λειτουργίας της κοινοβουλευτικής αμάδας το οποίο θα φέρει προς συζήτηση  ο Αλέξης Τσίπρας. Χωρίς δογματισμούς και θέσφατα ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται τους όρους και τις προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να ακολουθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβουλευτικό τους έργο. 

«Δεν γίνεται κάθε εβδομάδα να ασχολούμαστε με θέματα παραπολιτικής φύσεως τα οποία ξεκινά από κάποιο βουλευτή μας και με την βοήθεια της μονταζιέρας  γίνονται  κυρίαρχα θέματα της πολιτικής ζωής, έλεγαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Το ότι κάποιος κομματικά δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ  δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σέβεται και την λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας και τις αποφάσεις των οργάνων που συγκροτούν το κόμμα..» 

Είναι ενδεικτικό ότι το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην ανακοίνωσή του, επεσήμανε την «επιμονή στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε». 

«Δίνουμε την εικόνα της  Βαβέλ την πιο κρίσιμη στιγμή» έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν είναι δυνατόν να στρέφουμε τα φώτα της επικαιρότητας επάνω μας για λάθος θέματα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία εκλογική αναμέτρηση και εμείς ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα. Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να σταματήσουν.»