Έχουμε μια δικαιοσύνη που αποδεδειγμένα λειτουργεί ανεξάρτητα και κάνει τη δουλειά της, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής και τη δήλωση του Αλέξη Κούγια ότι μέσα από τη Δικαιοσύνη γίνεται πολιτική. 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι «τη δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται κανένας να την αντιμετωπίζει α λα καρτ». 

«Πρέπει να μάθουμε όλοι να σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και να την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της. Αποδεδειγμένα πλέον την κάνει καλά», επισήμανε. 

Σε ό,τι αφορά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε εκ νέου ότι το σύστημα των αδειοδοτήσεων δεν λειτουργεί σωστά και υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια εκ περιτροπής συμμετοχή στο συμβούλιο των φυλακών που δίνει τις άδειες στους κρατούμενους. «Το βέβαιο είναι ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί ελεύθερος», είπε. 

Ο κ. Κεδίκογλου εξαπέλυσε και πάλι επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τρομοκρατίας, σημειώνοντας ότι ακόμη και σήμερα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου μιλάνε για πολιτικό υπόβαθρο και για πολιτικές δολοφονίες. 

«Αυτά δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο. Δεν μπορεί να δίνουμε επιχειρήματα υπέρ κοινών δολοφόνων», επισήμανε. 

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών ο κ. Κεδίκογλου ήταν κατηγορηματικά αρνητικός τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για κάτι τέτοιο.