Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Σε έναν άνευ προηγουμένου εσωκομματικό εμφύλιο έχουν μπει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την κατάσταση να αναμένεται πιθανότατα να ξεκαθαρίζει το μεσημέρι στην έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. 
 
Όλα άρχισαν από μια μίνι ανταρσία επτά βουλευτών οι οποίοι με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο ζητούσαν να συνεδριάσει η Κ.Ο. πριν από το Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την κοινοβουλευτική ομάδα και τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, ειδάλλως η συμμετοχή τους στο Εθνικό Συμβούλιο δεν έχει νόημα.
 
Ο πρόεδρος του κόμματος αρνήθηκε, απαντώντας ότι "η συμμετοχή των βουλευτών στον Εθνικό Συμβούλιο είναι υποχρεωτική" και τότε άρχισαν τα όργανα. 
 
Την επιστολή υπέγραφαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Γιοβανόπουλος και οι Σταυρούλα Ξουλίδου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Παύλος Χαϊκάλης με μόνο τον τελευταίο να εμφανίζεται τελικά στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. 
 
Από το βήμα του συμβουλίου ο Πάνος Καμμένος έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας πως «όποιοι εποφθαλμιούν στις καρέκλες, τους λέω από εδώ, ας τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ.  Αποδείχθηκε από την πρώτη αποστασία ότι όσοι έφυγαν μας έκαναν καλό. Εμείς δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο, θέλουμε τις Ελληνίδες και του Έλληνες». 
 
Τη σκυτάλη πήρε ο  τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του Κώστα Γιοβανόπουλου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τις θέσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του αναπληρωτή του.
 
«Σε μια στιγμή όπου ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δικαιωνόμαστε στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στον αγώνα μας κατά της διαφθοράς, δεν μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις ομάδας βουλευτών που πλήγωσαν το πολύ κρίσιμο Εθνικό Συμβούλιο. Οι δυο εκλεγμένοι έπρεπε να δώσουν το παρόν τους στο Εθνικό Συμβούλιο, και εκεί να εκφράσουν τις όποιες διαφωνίες τους, όπως πράξαμε πολλοί από εμάς που δώσαμε το παρόν μας. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα της φράξιας».
 
Η δήλωση αυτή πυροδότησε νέα κόντρα με τον βουλευτή του κόμματος Βασίλη Καπερνάρο να απαντά πως «εάν κάποιος δεν ξέρει τι είναι φράξια τότε είναι ανόητος» ενώ η κ. Χρυσοβελώνη, είπε πως «φαντάζομαι ότι θα μας εξηγήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τι εννοεί ο κ. Κουίκ όταν μιλάει για «φράξια» και να μας πει ως τι ζητάει την παραίτησή μου».
 
Μένει να δούμε εάν οι τόνοι στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα πέσουν και εαν οι «παρεξηγήσεις» κατά τον κ. Καμμένο θα λυθούν...