Την ελληνική κυβέρνηση και την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος  στην επίσημη νεκρώσιμη τελετή και στην τελετή ταφής του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο  Έλληνας υπουργός δήλωσε μόλις ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμη τελετή: 

«Ο Αριέλ Σαρόν διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Υπήρξε σημαντική προσωπικότητα του Κράτους του Ισραήλ και η ζωή του ήταν αφιερωμένη σε αυτό. Σε μια περίοδο με ιδιαίτερες εντάσεις, που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θέλουν και πρέπει να αφήσουν πίσω τους. Η Διεθνής Κοινότητα προσδοκά την επανέναρξη των συνομιλιών, που θα εγγυηθούν τη διαρκή και μόνιμη ειρήνευση στη Μέση Ανατολή».

Η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί ότι: 

«Μέσα από την κοινά αποδεκτή θέση των δύο κρατών του Παλαιστινιακού και του Ισραήλ, το δικαίωμα ύπαρξης του οποίου πρέπει να γίνει από όλους σεβαστό. Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες εκπροσωπώ, συλλυπούνται την οικογένεια του Αριέλ Σαρόν και το Ισραήλ για την απώλεια και προσβλέπουν στην ειρήνευση και την ανάπτυξη της περιοχής και των λαών της».

Γ. Κοκ.