Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Με το βλέμμα του στραμμένο στην Αθήνα βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος αν και απουσιάζει για πολυήμερο ταξίδι στο εξωτερικό θεωρεί ότι με τόσα ανοιχτά θέματα (δικαστικές εξελίξεις, τρόικα, σκάνδαλα) πρέπει να έχει τις κεραίες του τεντωμένες.

Ο κ. Βενιζέλος αναχωρώντας για το Παρίσι χθες το πρωί όπου και ο πρώτος του σταθμός για επαφές με Γάλλους αξιωματούχους (Μοσκοβισί, Φαμπιούς) είχε την αίσθηση ότι γενικώς πριν φύγει τα είχε όλα τακτοποιημένα. Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και συζήτησε επί μακρόν, ενώ με τους συνεργάτες του συσκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής δίνοντάς τους οδηγίες για το επόμενο δεκαήμερο. 
Στο μεταξύ διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι ρυθμίστηκε και το θέμα των σχέσεων με τους 58 κι έτσι προτού φύγει παρήγγειλε ανακοίνωση με την οποία το ΠΑΣΟΚ χαιρέτιζε τις αποφάσεις για την Κεντροαριστερά.

Πού να φανταστεί όμως ότι προτού προσγειωθεί στο Παρίσι θα οργίαζαν στην Αθήνα σενάρια περί διαδοχής του Προβόπουλου κι εν προκειμένω από τον Γιάννη Στουρνάρα;

Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε αμέσως με συνεργάτες του και ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ με την οποία να διασαφηνίζεται ότι δεν έχει συζητηθεί τίποτε τέτοιο σε επίπεδο κυβέρνησης. "Είναι δυνατόν με τόσες εξελίξεις στην οικονομία και τον τραπεζικό τομέα κάποιοι να ανοίγουν τέτοια θέματα;" είπε εμφανώς ενοχλημένος και για τον πρόσθετο λόγο ότι δύο ημέρες πριν ο πρωθυπουργός δεν τού είχε πει τίποτε σε σχέση με αυτά τα σενάρια.

Εκ των πραγμάτων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ήταν και μία δήλωση έμμεσης στήριξης του Γιώργου Προβόπουλου κάτι που δεν ξενίζει δεδομένων των ψυχρών σχέσεων ανάμεσα στον ίδιο και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Εκ παραλλήλου όμως δέχτηκε κριτική και από την Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν συνεκάλεσε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και για τον λόγο αυτό ανέθεσε και στο ΠΑΣΟΚ και στο υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσουν λέγοντας ότι εάν δεν έφευγε στο εξωτερικό η συνεδρίαση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Σημειωτέον ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει παραγγείλει στην Χαριλάου Τρικούπη να τον κρατούν διαρκώς ενήμερο για τις εξελίξεις γύρω από τους 58 και κυρίως για όσα ακούγονται ή συζητιούνται σε σχέση με το "επίδικο" των επόμενων ημερών, το ευρωψηφοδέλτιο.