«Τεράστιο θέμα» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος  στον Βήμα Fm την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο κ. Πάγκαλος είπε ακόμη ότι «η αεριτζήδικη απάτη για την οποία συζητάμε είναι 500 εκατ., δηλαδή ο 13ος και 14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων για ένα έτος» και αμέσως μετά διερωτήθηκε: «Δεν είναι τεράστιο το θέμα;». 

Ειδικά για τον πρώην διοικητή του Τ.Τ. τόνισε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν γνώρισα τον κ. Φιλιππίδη, επειδή ήταν ένας νέος άνθρωπος από αυτούς που φαίνονται νεότεροι και ωραίος στην εμφάνιση, ότι μου έκανε εντύπωση η επάρκεια και η αναίδειά του, ο τρόπος με τον οποίο κινείτο».

Σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι αν είχε αντιληφθεί όσα έχουν έρθει τώρα στο φως θα έθετε ζήτημα παραμονής του στο κυβερνών κόμμα.  

«Δεν είχα αποδείξεις ότι κάτι γινόταν… Θα σας πω κάτι. Τον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν τον είχα υποστηρίξει σε τίποτα. Ούτε για θυρωρό των γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν θα τον ψήφιζα, για μια σειρά από λόγους, που δεν ήταν πάντοτε λόγοι νομιμότητας. Ουδέποτε τον έχω υποστηρίξει», πρόσθεσε.