Την άποψη ότι «αυτή καθ’ αυτή η κατηγορία δεν είναι ικανή για να προφυλακιστεί κάποιος», εξέφρασε κ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, για την προφυλάκιση των τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη.
ο κ. Καπερνάρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μου κακοφαίνεται… Όποιοι και αν ήταν, αν ήταν του ΚΚΕ θα έλεγα το ίδιο, αν ήταν όποιου άλλου πολιτικού σχηματισμού θα έλεγα το ίδιο, αν ήταν της ΔΗΜΑΡ θα έλεγα το ίδιο, για όλους θα έλεγα το ίδιο, δεν είναι δυνατό με αυτή την έννοια να προφυλακίζονται Βουλευτές».

Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν είναι εγκληματική οργάνωση ένας πολιτικός σχηματισμός εάν δύο ή τρεις ή τέσσερις από τα μέλη του τα κοινοβουλευτικά, φέρονται, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι δυνατό να λέμε τέτοια πράγματα και τόσο απλά, τόσο εύκολα να στέλνουμε ανθρώπους να εκτίουν ποινή, γιατί αυτοί εκτείνουν προκαταβολική ποινή».

«Με τέτοιες καταστάσεις δημιουργούνται προηγούμενα. Και θέλω να καταλάβετε τί εννοώ. Θέλω να καταλάβετε ότι είναι πολύ λεπτά ζητήματα αυτά», κατέληξε.