current views are: 1

14 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση17:21

Ανακοινώνεται το Νέο Κόμμα

Σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης (18.00) θα παρουσιαστεί το Νέο Κόμμα από την Οργανωτική του Επιτροπή.

Δημοσίευση 17:21’
αρθρο-newpost

Σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης (18.00) θα παρουσιαστεί το Νέο Κόμμα από την Οργανωτική του Επιτροπή.

Σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης (18.00) θα παρουσιαστεί ένα νέο κόμμα, με τίτλο «Νέο Κόμμα» από την Οργανωτική του Επιτροπή.

Αυτήν απαρτίζουν ο Παύλος Ελευθεριάδης, ο Ανδρέας Κούτρας, ο Γιάννης Κουτσομύτης, ο Νικόλαος Λαάρης, ο Θόδωρος Νικλάνοβιτς και ο Στέλιος Ξανθόπουλος.

Συγκεκριμένα αναφέρει, δίνοντας το στίγμα του Νέου Κόμματος:

Θέλουμε Καλύτερη Ελλάδα! Είμαστε πολίτες και απευθυνόμαστε σε πολίτες. Θέλουμε να ιδρύσουμε το νέο δημοκρατικό κόμμα της πατρίδας μας. Αγαπάμε την Ελλάδα. Πιστεύουμε στις δυνάμεις της.

Δεν ζητάμε κάτι που δεν υπάρχει. Ξέρουμε ότι η καλύτερη Ελλάδα υπάρχει παντού, σε γραφεία, εργοστάσια, χωράφια, ξενοδοχεία, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αμφιθέατρα, καράβια, δρόμους, λιμάνια και οπουδήποτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό οι έλληνες μοχθούν και δημιουργούν με τιμιότητα, ευθύτητα και αλληλεγγύη.

Η καλύτερη Ελλάδα έδινε εδώ και χρόνια άνισο αγώνα με τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία και ένα ολιγαρχικό πελατειακό σύστημα. Η μάχη αυτή χάθηκε. Η χώρα χρεοκόπησε. Σήμερα, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στα δημόσια οικονομικά που πετύχαμε με τεράστιες θυσίες, η χώρα δεν δειχνει να αλλάζει με τους ρυθμούς που χρειάζεται. Ούτε τα δύο κόμματα της κυβέρνησης αλλά ούτε η αντιπολίτευση προσφέρουν διέξοδο από το πελατειακό κράτος, τον λαϊκισμό και την στασιμότητα. Αρκετά!

Ήρθε η ώρα μια καλύτερη Ελλάδα να βγει μπροστά. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε μια χώρα της απομόνωσης, του λαϊκισμού και της υστέρησης.  

Προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να απαλλαγούν από το πελατειακό κράτος και τις παθογένειές του, όλους όσους θέλουν να συγκρουστούν με το παρόν σαθρό σύστημα και να κτίσουν μια κοινωνία αξιοπρέπειας, ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης να το δείξουν με τις πράξεις τους.

Προσκαλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη του Νέου Κόμματος.

Έχουμε προετοιμάσει μια πλήρη πρόταση την οποία θέτουμε στην κρίση των συμπολιτών μας: τις ιδρυτικές αρχές, ιδρυτική διακήρυξη, καταστατικό και ένα πλαίσιο αρχών. Προτείνουμε επίσης έναν συγκεκριμένο βηματισμό ίδρυσης του Νέου Κόμματος, που ξεκινά από την πρόσκληση αυτή, προχωρά με την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη και ολοκληρώνεται στο πρώτο Συνέδριο.  

Προτείνουμε μεταρρυθμίσεις-κλειδιά που θεωρουμε ότι μπορούν να αποτελέσουν ένα κοινό τόπο για όλες τις προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Αγγίζουν την φτώχεια, την ανεργία, την παιδεία, την ενημέρωση την διοίκηση και τους πολιτικούς θεσμούς.

Πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι διστάζουν να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο. Ελπίζουν ακόμα στην αλλαγή του πελατειακού συστήματος από το εσωτερικό του. Και όμως, κάθε τέτοια προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν απέτυχε, ακόμα και όταν έγινε από αξιόλογους και ακέραιους πολιτικούς στους οποίους η χώρα οφείλει πολλά. Πρέπει να διδαχθούμε από τις αποτυχίες αυτές. Η ώρα έχει έρθει να αναγνωρίσουμε ότι το παλιό κομματικό σύστημα, οι νοοτροπίες και οι πρακτικές του έχουν οριστικά χρεοκοπήσει.
Μπορούμε να ανανεώσουμε την πολιτική ζωή μόνο αν θεσπίσουμε νέους θεσμούς εσωκομματικής δημοκρατίας και μόνο αν εκλέξουμε ικανούς ανθρώπους  στη βουλή και την κυβέρνηση, που δεν θα εξαρτώνται από πελατειακά δίκτυα και δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν μαζί τους. Το νέο μπορεί να έλθει μόνο με ανοικτές διαδικασίες που θα απορρίψουν τις παλιές πρακτικές. Γι αυτό ιδρύουμε το Νέο Κόμμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο Τhe Cube Athens, στην οδό Κλεισόβης 8, στην Πλατεία Κάνιγγος. 


σχετικα αρθρα