Συνάντηση με τον  Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη είχαν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών 33 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και επί τάπητος τέθηκε το αίτημα που είχαν καταθέσει τη περασμένη δευτέρα για την εξαίρεση  από την υποχρέωση  καταβολής του Τέλους Επιτηδεύματος των αγροτών που τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, καθώς και τα προβλήματα και οι  προτάσεις για το νέο καθεστώς  τήρησης των βιβλίων-εξόδων.

Θέμα της συνάντησης εκτός από την εξαίρεση από το Τέλος Επιτηδεύματος, ήταν η επίλυση των προβλημάτων και η κατάθεση προτάσεων σχετικά με το νέο καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους αγρότες.

Οι Βουλευτές  ζήτησαν την επίλυση των προβλημάτων και κατέθεσαν  προτάσεις  για αυτά τα θέματα, υποβάλλοντας στον κ. Θεοχάρη και σχετικό υπόμνημα.

Ο κ. Θεοχάρης αφού άκουσε με προσοχή τους Βουλευτές, δεσμεύτηκε:

α) ότι θα εξετάσει το υπόμνημα με τις προτάσεις,

β) αποδέχτηκε την πρόταση για παράταση της εφαρμογής του νέου καθεστώτος τήρησης βιβλίων των αγροτών έως τέλος Φεβρουαρίου

γ) ότι θα συστήσει επιτροπή για την επίλυση όλων των επιμέρους ζητημάτων που ετέθησαν όπως πχ. ημερομίσθια αγροτών, αποσβέσεις και υπολογισμός  παγίων, αποθέματα παραγωγής προηγούμενων ετών, τα  προβλήματα στην τήρηση των βιβλίων από συνταξιούχους ΟΓΑ, άλλων ταμείων και ετεροεπαγγελματιών, καθώς και άλλα προβλήματα τα οποία αναφέρονται στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι Βουλευτές.

Τέλος, τέθηκε από τους Βουλευτές, το αίτημα για την εξαίρεση καταβολής Τέλους Επιτηδεύματος από τους αγρότες που θα τηρήσουν βιβλία εσόδων – εξόδων και στον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαύραγανη.

Σημειώνεται πως από πλευράς Νέας Δημοκρατίας συμμετείχαν ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Αθανάσιος Νταβλούρος, η Μαρία Αντωνίου, ο Δημήτριος Χριστογιάννης, ο Ιωάννης  Πασχαλίδης, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, η Φωτεινή Αραμπατζή, ο Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Ανδρέας Μαρίνος, ο Σάββας Αναστασιάδης, η Γεωργία Μπατσαρά, ο Παύλος Βογιατζής, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Θεόδωρος Σολδάτος, ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, η Ασημίνα Σκόνδρα, ο Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ο Δημήτριος Σαμπαζιώτης, ο Εμμανουήλ Κόνσολας, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, η Φεβρωνία Πατριανάκου, η Ασπασία Μανδρέκα, ο Χρήστος Κέλλας, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.