«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης παγίως δεν σχολιάζονται και προφανώς πρέπει να αφήνεται να λειτουργεί απερίσπαστη. Όμως σε επίπεδο πολιτικό είναι αδύνατο να μην σχολιαστεί το γεγονός ότι το πολιτικό ρεπορτάζ έχει πλέον αντικατασταθεί από το δικαστικό» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

«Η αγωνία για το παρόν έχει αντικατασταθεί από τους σκελετούς του παρελθόντος, η ζητούμενη ανάπτυξη από το φόβο των τραπεζών να παράσχουν την απαιτούμενη ρευστότητα, το πρωτογενές πλεόνασμα από την αγωνία για την παρατεινόμενη στασιμότητα. Οι πολίτες ξεχνούν για λίγο το δράμα τους μπροστά στο ανθρωποκυνηγητό αλλά σύντομα αισθάνονται ακόμα πιο απογοητευμένοι από τις τελευταίες αποκαλύψεις και γυρίζουν την πλάτη στο σύστημα» τονίζει.

«Δεν γυρίζουν την πλάτη στην Νέα Δημοκρατία ή στο ΠΑΣΟΚ ή στις τράπεζες ή στο παρελθόν αλλά σε όλους και σε όλα. Δεν πιστεύουν. Δεν ελπίζουν. Αυτό είναι εκρηκτικό μείγμα και επικίνδυνο. Και αυτό γεννά τα φαινόμενα των άκρων και την αμφισβήτηση της δημοκρατίας, αυτό γεννά νέους τρομοκράτες και την επίμονη αντοχή της Χρυσής Αυγής παρόλες τις φυλακίσεις» επισημαίνει.

«Αυτή είναι η στιγμή που ή θα πάμε εμπρός διασφαλίζοντας ότι έχουμε με θυσίες κάνει ως τώρα, ή θα κατρακυλήσουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Και εδώ δεν χρειάζεται μόνο το πρωτογενές πλεόνασμα ή η οικονομική ανάπτυξη. Αυτά ακολουθούν. Χρειάζεται πολιτική. Έφθασε η ώρα να μιλήσει και πάλι η πολιτική. Με αφήγηση και όραμα για το αύριο και για τη νέα Ελλάδα. Αλλιώς θα χάσουμε πολλά. Οι γειτονικές μας χώρες τα πέρασαν. Ας διδαχτούμε από αυτές. Τώρα γιατί αργότερα ίσως να είναι αργά…» κατέληξε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.