current views are: 1

15 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση05:05

Βίαιη αναδιάταξη του πολιτικού, επιχειρηματικού και μιντιακού χάρτη

​Ένα άορατο χέρι κινεί τα νήματα στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου τις τελευταίες εβδομάδες. Οι κινήσεις που γίνονται είναι αριστοτεχνικές και με στρατηγικό βάθος, ενώ αναδιατάσσεται πλήρως ο πολιτικός, επιχειρηματικός και μιντιακός χάρτης της χώρας. 

Δημοσίευση 05:05’
αρθρο-newpost

​Ένα άορατο χέρι κινεί τα νήματα στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου τις τελευταίες εβδομάδες. Οι κινήσεις που γίνονται είναι αριστοτεχνικές και με στρατηγικό βάθος, ενώ αναδιατάσσεται πλήρως ο πολιτικός, επιχειρηματικός και μιντιακός χάρτης της χώρας. 

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

Ένα άορατο χέρι κινεί τα νήματα στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου τις τελευταίες εβδομάδες. Οι κινήσεις που γίνονται είναι αριστοτεχνικές και με στρατηγικό βάθος, ενώ αναδιατάσσεται πλήρως ο πολιτικός, επιχειρηματικός και μιντιακός χάρτης της χώρας. 

Η Ελλάδα είναι ένα πεδίο όπου δοκιμάστηκε στον απόλυτο βαθμό μια οικονομική συνταγή καταστροφής και οι κάτοικοι της αντμετωπίστηκαν ως πειραματόζωα. Για να επιτευχθεί αυτό αξιοποιήθηκε από την τρόικα το διεφθαρμένο και ακυρωμένο στην συνείδηση των πολιτών, μεταπολιτευτικό σύστημα!

Παράλληλα η τρόικα επιχειρεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού και να επιβάλλει τους δικούς της με απώτερο σκοπό να εντάξει νέους παίκτες σε όλα τα επίπεδα. Για να γίνει όμως αυτό προέχει η εξουδετέρωση του υπάρχοντος πολιτικού, επιχειρηματικού και μιντιακού συστήματος, το οποίο πλέον είναι εμπόδιο στα σχέδιά της για την εγχώρια νέα τάξη πραγμάτων. 

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις δικαστικές έρευνες για μεγάλα σκάνδαλα του παρελθόντος σε συνδυασμό και με τις προφυλακίσεις, αποτελούν… βούτυρο στο ψωμί της τρόικας. Εξάλλου, η σύγκρουση συμφερόντων αλλά και εξουσιών, σε επιχειρηματικό και μιντιακό επίπεδο, λαμβάνει πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας, με φόντο τη σταθερή βούληση της τρόικας να έχει καθοριστικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις και να διαμορφώσει τα νέα τζάκια εν όψει και των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι καθόλου τυχαία η επιμονή των τροικανών και ειδικά των Γερμανών που μιλάνε για την «ελληνική ελίτ», η οποία έχει αποτύχει πλήρως και ευθύνεται αποκλειστικά για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Αυτή την ελίτ θέλουν λοιπόν να τιμωρήσουν οι τροικανοί που έχουν πετύχει ήδη τον έλεγχο και τη ροή της ρευστότητας μέσω της ανακεφαλαιοποίησης», ενώ επιδιώκουν και την επιρροή μέσω ΜΜΕ.

Ειδικά στο χώρο των ΜΜΕ, η σύγκρουση διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία η κρίση στα μέσα ενημέρωσης έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, η διαφημιστική αγορά έχει μειωθεί δραματικά, ενώ η δυνατότητα προσεχούς δανειοδότησης των media κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής, καθώς επίτροποι της τρόικας θα ελέγχουν τη ροή και κατεύθυνση των χορηγήσεων, δημιουργώντας ασφυκτικό τοπίο για μεγάλους εκδοτικούς ομίλους αλλά και τις επιχειρήσεις και βιομηχανίες των υπόλοιπων κλάδων.

Το σχέδιο της τρόικας είναι σε πλήρη εξέλιξη… και όποιος αντιστέκεται τιμωρείται!


σχετικα αρθρα