Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

To ευρωψηφοδέλτιο, η σύνθεσή του και ο τρόπος συγκρότησής του αναμένεται να είναι το νέο πεδίο... αναμέτρησης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τους 58. 

Οι 58 ξεπερνώντας μέσω της πρότασης για δημιουργία Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης- δεν έχει βρεθεί ακόμη το όνομά της- το πρόβλημα της ταύτισης με το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη αρχίσει να βολιδοσκοπούν προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς οι οποίες ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για μία θέση στην ευρωλίστα. 

Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη εβδομάδα έγινε μία πρώτη κρούση στον πρώην υπουργό Τάσο Γιαννίτση, ο οποίος δεν εμφανίστηκε αρνητικός ωστόσο ζήτησε χρόνο για να διαπιστώσει πώς μορφοποιείται το σχήμα της Παράταξης. 

Παράλληλα, οι 58 εκτίμησαν ότι την δεύτερη θέση θα έπρεπε να καταλάβει ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το οποίο ωστόσο να μην παραπέμπει ευθέως στο ΠΑΣΟΚ, εξαιρώντας μ' αυτόν τον τρόπο τους σημερινούς ευρωβουλευτές και κυρίως την επικεφαλής της ευρωομάδας Συλβάνα Ράπτη. 

Επίσης, συζήτησαν με τον Γιώργο Παγουλάτο αλλά και άλλα πρόσωπα που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία για το ενδεχόμενο καθόδου τους. 

Όλα αυτά, χωρίς τον ξενοδόχο! Καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη ερωτηθεί για την θέση του επικεφαλής, δηλαδή του προσώπου που θα αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία και θα κάνει περιοδείες σε όλη την χώρα υπερασπιζόμενο ασφαλώς και το ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν φύγει για το Παρίσι είπε στους συνεργάτες του ότι το ευρωψηφοδέλτιο επιβάλλεται να αποπνέει αέρα ανανέωσης. Δεν άνοιξε όμως περισσότερο τα χαρτιά του. 

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου υπάρχει μία πρόταση να στηθούν κάλπες σε όλες τις περιφέρειες και μία δεύτερη να γίνει ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Όλα ανοιχτά...

TAGS