Με τον Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε είχε συνάντηση πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στο γραφείο του.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη διερεύνηση του πλαισίου για την αποδοτική αξιοποίηση των θεσμικών δυνατοτήτων για να ελεγχθούν, για πρώτη φορά, οι διαδικασίες των προμηθειών στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας.

Ο κ. Αβραμόπουλος, όπως είχε εξάλλου πρόσφατα δηλώσει, διαβεβαίωσε τον κ. Τέντε ότι το υπουργείο θα συμβάλλει με όλες του τις υπηρεσίες στο έργο και στην αποστολή του, με γνώμονα τη θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος και της διαφάνειας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την συνάντηση, αποφασίσθηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη διερεύνηση ειδικότερων θεμάτων, αρμοδιότητας του Εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς.

Να θυμίσουμε ότι στις 3 Ιανουαρίου είχε δηλώσει:

«Έχουν, ήδη δοθεί αυστηρές εντολές προς όλους τους αρμοδίους φορείς του υπουργείου να συνδράμουν, με τον πλέον ταχύ και αποτελεσματικό τρόπο, στο έργο της Δικαιοσύνης.

Η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και γενικότερα, είναι διαρκής προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό ήταν και το θέμα της χθεσινής μας συνάντησης (2 Ιανουαρίου) με τον Πρωθυπουργό».

Είχε προαναγγείλει τότε ότι :«Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε σύντομα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μπορεί σήμερα να μην υλοποιούμε εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να πετύχουμε τη βέλτιστη απόδοση του υφιστάμενου εξοπλισμού. Μέσα από προγραμματισμό και αποδοτική διαχείριση των πόρων”.

Γ.Κοκ.