Μία από τις... γνωστές του «έντονες» παρεμβάσεις έκανε ο βρετανός, ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο κατά την παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή» λέγοντας προς τον πρωθυπουργό ότι «δεν ελέγχει τη χώρα» καλώντας τον να μετονομάσει «τη ΝΔ σε Μη Δημοκρατία».

Ο κ. Φάρατζ είπε ακόμα: «Δεν μπορείτε καν να παραδεχτείτε ότι ήταν λάθος που μπήκατε στο ευρώ, ο κ. Παπανδρέου το έκανε ήδη, έτσι δεν είναι; Ζήτησε μάλιστα και δημοψήφισμα και μέσα σε 48 ώρες η ανίερη συμμαχία (σ.σ. τρόικα) που κάνει κομάντο στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον είχε απομακρύνει και τον είχε αντικαταστήσει από έναν πρώην υπάλληλο - μαριονέτα της Goldman Sachs (σ.σ. Λουκά Παπαδήμο)». 

«Μας κάνουν κουμάντο τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών όπως ο κ. Μπαρόζο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε, θα εκτιμούσα όμως αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Θα περίμενα περισσότερη αλληλεγγύη από εσάς. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ» απάντησε ο πρωθυπουργός.