Την ανάγκη να μη μείνουν απλή διαπίστωση τα λάθη που έγιναν στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά να συνοδευτούν από την προώθηση πολιτικών που θα βγάλουν την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη από την κρίση, επεσήμανε η ΔΗΜΑΡ με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η αναπόφευκτη αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο του κ. πρωθυπουργού στα λάθη του ελληνικού προγράμματος, στην υποεκτίμηση της ύφεσης αλλά και στις θυσίες του ελληνικού λαού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει απλή διαπίστωση αναφέρει η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της.

Μάλιστα τονίζει ότι πρέπει να οδηγεί στην προώθηση μειζόνων αλλαγών, σε αποφυγή νέων μέτρων και σε σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με αναπτυξιακές διαδικασίες και επιλογές καθώς και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Οι κυρίαρχες πολιτικές της δογματικής λιτότητας, της εθνοκεντρικής θεώρησης και του κρατικού ηγεμονισμού πρέπει να αλλάξουν» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ και καταλήγει λέγοντας πως το βασικό μήνυμα της Ελληνικής Προεδρίας πρέπει να είναι η αλλαγή πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη για την έξοδο από την κρίση.