Ποσοστό που ανέρχεται στο 7% των αξιωματικών παρουσιάζει τάσεις εθισμού στο Διαδίκτυο όπως διαπιστώθηκε σε ειδική έρευνα που έγινε στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων

Τα ευρήματα της σχετικής έρευνας που παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, σε ειδική εκδήλωση η οποία έγινε με  συντονιστή το Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη. Κεντρικοί ομιλητές, ήταν ο υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού της έρευνας, Δρ. Κώστας Σιώμος, καθώς και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα  παρουσίαζαν σειρά συμπτωμάτων όπως αυτά της ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς, του άγχους, και της γενικής ψυχοπαθολογίας.

Οι εθισμένοι του Διαδικτύου διαπιστώθηκε ότι επισκέπτονται σελίδες με πορνογραφικό υλικό, συμμετέχουν σε διαδικτυακό τζόγο και παιχνίδια ενώ κάποιοι άλλοι αφιερώνουν ατελείωτες ώρες σε τυχαία περιήγηση χωρίς συγκεκριμένο σκοπό.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο Δρ. Σιώμος, η υπερενασχόληση με εφαρμογές διαδικτυακού τζόγου καταλήγει σε χρηματικές απώλειες που επιφέρουν απελπισία στον ασθενή και τον καθιστούν ευάλωτο σε απόπειρες εκμετάλλευσης, ενώ ανάλογο μπορεί να είναι και το αποτέλεσμα διαδικτυακής θυματοποίησης με δέλεαρ το διαδικτυακό σεξ.

Ταυτόχρονα, η διαρκής και λανθασμένη ενασχόληση με το internet και τα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών επικείμενων στρατιωτικών δράσεων από το εμπλεκόμενο προσωπικό σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, αναφέρθηκε σε δεκάδες περιστατικά, όπου στρατεύσιμοι επικοινωνούσαν με άλλους χρήστες και αναφέρουν τη δράση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω facebook αλλά και άλλων κοινωνικών δικτύων.
Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι  ένα σημαντικό ποσοστό έχει δεχθεί κακόβουλη συμπεριφορά μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Στην ειδική εκδήλωση  παραβρέθηκε και η  στρατιωτική ηγεσία της χώρας. 

Γ.Κοκ.