Στα ύψη έφθασε η αντιπαράθεση του Θ. Πάγκαλου με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προχθές στα Καλύβια όπου συνέτρωγε με άλλους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. "Χιτλερικού εμπνεύσεως" χαρακτηρίζει μάλιστα ο κ. Πάγκαλος την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του αργά χθες το βράδυ.

Η ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου πιθανότατα να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του στην πολιτική ζωή του τόπου αφού είναι απολύτως βέβαιο- όπως άλλωστε κάνουν λόγο ασφαλείς πληροφορίες- ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να αφήσει το ζήτημα χωρίς να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Πεταλωτής θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κρατώντας αποστάσεις από τον κ. Πάγκαλο αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις του κ. Παπανδρέου.

Στην αρχική ανακοίνωσή του για την επίθεση ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατονομάζοντας μάλιστα συγκεκριμένα στελέχη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει λόγο για γνωστούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που "προωθούν τη στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των βουλευτών και των υπουργών για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου", και κατονομάζει ως διοργανωτή των επεισοδίων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μελέτη Πόγκα και τον πρώην δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού.

"Σε μιαν εποχή βαθύτατης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης, όπου το μέγιστο ζητούμενο είναι ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία να αντέξουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να δώσουν τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τακτικές και μεθοδεύσεις που θυμίζουν έντονα όσα έκαναν οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού εναντίον της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Εκείνος που τελικά κέρδισε τότε, ήταν ο φασισμός και οι Ναζί", καταλήγει η «πύρινη» ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου.

Απαντώντας, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ κάνει λόγο για παραληρήματα του κ. Πάγκαλου κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπος με την κοινή γνώμη και καλεί τον Πρωθυπουργό να τον αποσύρει.

"Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος. Η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του. Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που καταλήγει: "Στον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει".

Ανταπαντώντας το γραφείο Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ τη συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ενώ στη σχετική ανακοίνωση επαναλαμβάνονται οι χαρακτηρισμοί περί "τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ".

"Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει την αποδοκιμασία ή τουλάχιστον την έκφραση λύπης για το γεγονός ότι καθοδηγούμενοι από επώνυμα και πασίγνωστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, 50 περίπου άτομα αποδοκίμαζαν και προπηλάκιζαν επί 2 περίπου ώρες τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν μετείχαν σε κανενός είδους πολιτική ή δημόσια εκδήλωση, αλλά απλώς είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά στην βάση επιχειρήσεων των τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα το ίδιο βράδυ με εκατοντάδες κοκτέιλ μολότοφ επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας. Είναι προφανές ότι η συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ", σημειώνεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει: "Αυτή εξυπηρετείται από την θεωρία της πρόκλησης, τη γνωστή, χιτλερικής εμπνεύσεως, άποψη, ότι ο πολιτικός αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να υφίσταται επιθέσεις και βία απλώς και μόνο γιατί εσύ τον επιλέγεις ως στόχο με δικά σου ανεξέλεγκτα κριτήρια".

"Δεν ευχόμαστε περαστικά στον Συνασπισμό ούτε μας ενδιαφέρει η ευθύνη του ενός ή του άλλου από τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία του. Ο λαός παρακολουθεί, κρίνει και θα δώσει όταν έρθει η στιγμή την απάντηση σε αυτή την στροφή της πάλαι ποτέ "ανανεωτικής αριστεράς" προς το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο", καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.