«Η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κύπρου και στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες της κυπριακής ηγεσίας» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λευκωσία.

Μετά από συνάντηση με τον προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι μεταφέρει μήνυμα συμπαράστασης προς τον κυπριακό λαό από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο υπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Ομήρου για θέματα της αρμοδιότητάς του, τα οποία θα συζητήσει με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό της Κύπρου κ. Χάσικο. «Είναι μια περίοδος δύσκολη και για την Ελλάδα και για την Κύπρο» τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι δύο λαοί, ο Ελληνισμός αυτήν τη στιγμή, δίνει έναν σκληρό, μεγάλο αγώνα». Ο κ. Μιχελάκης εξέφρασε την πίστη ότι «από αυτό τον αγώνα, τόσο ο κυπριακός Ελληνισμός, όσο και η Ελλάδα θα βγουν νικητές και θα μπορέσουμε να δούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής άμεσα».

Ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι εκφράστηκε η εκατέρωθεν αισιοδοξία πως «ο Ελληνισμός είναι για τα δύσκολα και ότι μέσα από αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε θα μπορέσουμε να ανορθώσουμε τις οικονομίες και στην Κύπρο και στην Ελλάδα». Επισήμανε ότι «η οικονομική ισχύς αποτελεί κορυφαία παράμετρο και της στρατηγικής για τη διαφύλαξη των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και στην περίπτωση της Κύπρου για μια λύση του Κυπριακού που θα σέβεται τα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου».