Να απαντήσει εάν αξιολογήθηκε έστω και ένας από τους απολυμένους του δημοσίου κάλεσε τον υπουργό διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη

«Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για την ανάγκη αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων οπότε οφείλει να απαντήσει στα εξής ερωτήματα. Πρώτον, αν τελικά αξιολογήθηκε - θετικά ή αρνητικά - έστω και ένας από τους απολυόμενους του Δημοσίου. Δεύτερον, αν αξιολογήθηκε έστω και ένας από τους καταργούμενους φορείς. 

Επαναλαμβάνω πως έχω ζητήσει πάνω από 10 φορές να καταθέσει η Συγκυβέρνηση στη Βουλή τις υποτιθέμενες εκθέσεις αξιολόγησης και ούτε μια φορά δεν ανταποκρίθηκε ο κ. Μητσοτάκης! Αντίθετα συνεχίζει να κρύβεται…» τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη.

Καταλήγοντας η βουλευτής των ΑΝΕΛ αναρωτιέται «με ποια λογική απολύονται άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, όμως δεν απολύεται ούτε ένας από τους 1900 μετακλητούς που δεν πέρασαν κανένα διαγωνισμό, αλλά βρέθηκαν στα υπουργικά γραφεία επειδή είχαν μπάρμπα στην Κορώνη…
 
Ιδιαίτερα για το τελευταίο, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να διαψεύσει δημόσια τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του για νεποτισμό».