Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Συζητήθηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου κατά του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η αντιδικία των δυο πολιτικών αφορά καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το σκάφος με την ονομασία ILIATORAS OF LONDON ανήκει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και είναι δηλωμένο ως ιδιοκτησία off shore εταιρίας προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να γλυτώνει φόρους. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του υπουργού ζητώντας αποζημίωση ύψους 670.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δυο πολιτικοί ήταν παρόντες στο δικαστήριο. Μάλιστα κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα  όταν η σύζυγος του Πάνου Καμμένου, επιτέθηκε στον υπουργό λέγοντας ότι η σύζυγός του είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να καταθέσει ο ίδιος ως μάρτυρας, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του. Τελικά κατέθεσε σειρά εγγράφων καθώς και DVD που εμφανίζει τον Πάνο Καμμένο πάνω στο σκάφος υποστηρίζοντας ότι το σκάφος ανήκει σε off shore και ότι ως το 2009 δεν υπήρχε τίποτα που να πιστωποιεί ως ιδιοκτήτη τον πατερα του προέδρου των ΑΝΕΛ Από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Ιωάννης Γιαννέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το επίμαχο σκάφος ανήκει στον πατέρα του προέδρου των ΑΝΕΛ, Ηλία Καμμένο και δεν είναι ιδιοκτησίας off shore εταιρίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε μετά το τέλος της διαδικασίας: «Καταθέσαμε όλα τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα για το σκάφος της οικογένειας Καμμένου, το οποιο ξεκίνησε τη δράση του μέσα από διαδοχικές off shore εταιρίες. Δυστυχώς το δικαστήριο έκρινε, όπως είχε το δικαίωμα, ότι εγω δεν έπρεπε να εξεταστώ για να απαντήσω σε όλα όσα έχω πει. Όλα όσα έχω πει ισχύουν και η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Έγινε ενα επιπλέον περιστατικό. Η σύζυγος του κ. Πάνου Καμμένου ενέπλεξε τη σύζυγό μου σε άλλη μια συκοφαντία. (σ.σ. η σύζυγος του Πάνου Καμμένου είπε ότι η Ευγενία Μανωλίδου είναι στη λίστα Λαγκάρντ) όπως συνηθίζουν να κάνουν και δυστυχώς το δικαστήριο δεν με προστάτεψε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι «τα χαλκεία είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης. Τα χαλκεία της Συγγρού και του κ. Ψυχάρη είναι πια στη Δικαιοσύνη. Θα υπάρξουν αποφάσεις και θα πληρώσουν ακριβά αυτοί οι οποίοι συκοφαντούν».