Ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν οι συνομιλητές του κ. Παπανδρέου που εκτιμούν πλέον ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα επιχειρήσει σαρωτικό ανασχηματισμό, προς το παρόν τουλάχιστον, αλλα θα περιοριστεί μόνο σε μερικές κινήσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να αλλάξει οικονομική πολιτική.  Αυτό σημαίνει οτι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα παραμείνει στην θέση του. 

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται ισχυρός το τελευταίο διάστημα και όταν ο κ. Παπανδρέου προχωρήσει στις  αλλαγές που προγραμματίζει,  θα ενισχύσει το οικονομικο επιτελείο με έναν ακόμη υφυπουργό.

Το όνομα του οποίου ακούγεται είναι εκείνο του Γιώργου φλωριδη, έτσι ώστε να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στα έσοδα που μέχρι τώρα δείχνουν να έχουν απώλεια απο τους στόχους τους.

Στο μεταξύ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος δέχεται πυρά τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και από την Αντιπολίτευση προσπαθεί αναποτελεσματικά μέχρι τώρα να κερδίσει τη κούρσα των εσόδων.

Ωστόσο, απο το τρέξιμο το πολύ για να προλάβει τις ημερομηνίες της τρόικας σκοντάφτει. Δεν είναι λίγοι υπουργοί που πιστεύουν ότι το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων γίνεται "τσάτρα Πάτρα" και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο κατευθείαν στον πρωθυπουργο που χρεώνεται την ανάγκη των 50 δισ. των αποκρατικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας του κράτους.