Στη σύσταση ειδικού Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων δημιουργείται στις Ένοπλες Δυνάμεις το οποίο  θα ελέγχει την ύπαρξη οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς των ένστολων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr

Η δράση του Σώματος αυτού θα ελέγχει από τον πάρανομο πλουτισμό των ενστόλων έως το εάν ενεργούν οι αξιωματικοί με αντιδημοκρατικό τρόπο και δεν  εφαρμόζουν τα όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Ιδιώς στο δεύτερο όπως μας αναφέρθηκε θα ερευνάται οποιαδήποτε διασύνδεση των αξιωματικών με παραστρατιωτικές οργανώσεις. 

Στην  πρωτοβουλία αυτή φέρεται πως προχωρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, έπειτα όσα έχουν ακουστεί κατά τις έρευνες της Δικαιοσύνης για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα καταργήσει τα Σώματα, της Στρατονομίας, της Αερονομίας και της Ναυτονομίας και θα συσταθεί μια άλλη υπηρεσία διακλαδική που θα αναλάβει να επιτηρεί την τήρηση των κανονισμών από τους οπλίτες έως τους ένστολους. 

Οι αλλαγές αυτές που θα υπάρξουν σύντομα στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγο καιρό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Γ.Κοκ.