Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

Στην συνάντηση ο κ. Σγουρός ενημέρωσε για τα ζητήματα που αφορούν θέματα και δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής και συνολικότερα του θεσμού της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης.

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε για τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων από την αντιλαϊκή πολιτική.

Αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για την εξέλιξη του θεσμού της τοπικής διοίκησης, ως τμήματος του αστικού κράτους, και το ρόλο που παίζει στην αντιλαϊκή πολιτική, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υλοποίηση προγραμμάτων υπέρ του κεφαλαίου. Τόνισε τη θέση του ΚΚΕ, για την ανάγκη διαμόρφωσης σήμερα μιας δυνατής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, που θα παλεύει για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα και ταυτόχρονα θα διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την οριστική επίλυσή τους, με ριζικές ανατροπές στην οικονομία και την κοινωνία.

Με αυτά τα κριτήρια το ΚΚΕ θα στηρίξει τους υποψηφίους των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην επερχόμενη μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών.