Θετική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τη διοργάνωση διαδηλώσεων εναντίον της Άγκυρας στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, κατά την επίσκεψη, χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο του δημάρχου της κατεχόμενης Μόρφου, Χαράλαμπου Πίττα, και τεσσάρων δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος είναι και επίτιμος δημότης της Μόρφου, εξέφρασε την ελπίδα η κατάσταση να βελτιωθεί, ενώ αναγνώρισε ότι οι κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων δεν σημαίνουν και την λήξη της κατοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Πίττας εκτίμησε ότι το Κυπριακό διέρχεται μια από τις πλέον δύσκολες φάσεις, "λόγω της αδιαλλαξίας της άλλης πλευράς", ενώ σημείωσε ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά την εκλογή Έρογλου.

"Μεθοδικά αυτοί ροκανίζουν τον χρόνο, τον εκμεταλλεύονται για να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα επί του εδάφους", τόνισε και πρόσθεσε ότι όλα αυτά συμβαίνουν "παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και των άλλων μελών της πολιτικής ηγεσίας να πλησιάσουν την άλλη πλευρά, προκειμένου να εξευρευθεί μια βιώσιμη - δεν τολμούμε να πούμε δίκαιη - λύση".

Ο δήμαρχος της Μόρφου επισήμανε, ακόμη, ότι "η άλλη πλευρά έχει πλέον αποθρασυνθεί και ζητεί ξεκάθαρα την λύση των δύο κρατών, όχι απλά την διχοτόμηση ώστε να έχουν το ένα κράτος δικό τους, αλλά επιδιώκουν τον έλεγχο και στο υπόλοιπο μέρος της Κύπρου, με απώτερο σκοπό την τουρκοποίηση".