«Η ενότητα της Κεντροαριστεράς είναι ένα στοίχημα για την επιβίωση και την επανόρθωσή της» ανέφερε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου στον Real FM.

«Αυτό το στοίχημα δεν περνά μόνο από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ένα ιστορικό ρόλο, αλλά μας διαπερνά όλους. Δεν νοείται κανείς, είτε νοσταλγεί τον αρχηγικό του εαυτό, είτε θέλει κάποτε να ηγηθεί, να μην αντιλαμβάνεται ότι η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της Κεντροαριστεράς. Δεν μπορεί κάποιοι να μπλοκάρουν το μέλλον για ίδιον όφελος» σημείωσε.

«Εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε και πρέπει να γίνει έκκληση προς όλους, στελέχη, κόμματα, φορείς. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αγκαλιάσει και όχι να χειραγωγήσει την πρωτοβουλία των 58, όπως να συμπορευθεί και με άλλες δυνάμεις. Ο τόπος χρειάζεται την Κεντροαριστερά» πρόσθεσε. 

«Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη, διότι δεν μπορεί να προσδοκούμε μια διευθέτηση του ελληνικού χρέους μέσω επιμήκυνσης και μόνο. Χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις, ενωμένη, οικονομικά, Ευρώπη και εκπόνηση νέου «σχεδίου Μάρσαλ» για το Νότο. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την Κεντροαριστερά» σημείωσε μεταξύ άλλων.