Για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία η χώρα μας με το πρωτογενές πλεόνασμα ζει από αυτά που βγάζει» επισήμανε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ερωτηθείς, για τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας «να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα» ανέφερε ότι «κι εγώ θέλω να τελειώνουμε με την ιστορία της τρόικας, αλλά θα πρέπει να μη ζητάμε δανεικά». 

Όσον αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι «να μπορέσουμε να έχουμε όσα περισσότερα ενδονησιακά δρομολόγια , με εξορθολογισμό των επιδοτήσεων και τόνωση των συγκοινωνιών για όλο το χρόνο σε Κάσο, Κάρπαθο, και Ανάφη.»

«Τα δρομολόγια πρέπει να είναι αυθύπαρκτα επιδοτούμε όπου υπάρχουν συγκοινωνιακές ανάγκες» σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης. 

Τόνισε δε, ότι η επιδότηση ανά επιβάτη σε κάποιες γραμμές είναι 200 ευρώ. «Τα πλοία θα φεύγουν απο το κοντινότερο σημείο πλέον όχι απο τον Πειραιά. δεν καλύπτονται οι ανάγκες τους» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή νομοσχέδιο για την προσέλκυση επισκεπτών στις μαρίνες.