Το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια κατά τη διάρκεια κοπής της πίτας σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει με επίσημο τρόπο τις προθέσεις της ενώ καθώς όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση έχουν τροφοδοτηθεί συζητήσεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο προώρων εκλογών .

Χθες ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την κοπή της πίτας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «φέτος, είναι η τελευταία μου χρονιά και θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδίας για την συνεργασία. Θα θυμάμαι πάντοτε τις αναμνήσεις που εσείς μου δημιουργήσατε».

Η ατάκα του Προέδρου της Δημοκρατίας δημιούργησε απορία στους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι τον ρώτησαν εάν τα αφήνει όλα ανοιχτά. «Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Θνητοί είμαστε. Πού ξέρεις; Του χρόνου ο φούρναρης μπορεί να μην έχει ξύλα για να ψήσει τις πίτες» απάντησε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο σύγχυση πυροδοτώντας σενάρια πρόωρης αποχώρησής του και κατ' επέκταση πρόωρων βουλευτικών εκλογών.