Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολλανδία.

«Ο κ. Τσίπρας, αποκαλύπτοντας έναν-έναν τους περιθωριακούς του συμμάχους στην Ευρώπη, πηγαίνει αύριο στην Ολλανδία, για εκδήλωση του ευρωσκεπτικιστικού, Μαοϊκού, Μαρξιστικού-Λενινιστικού, σοσιαλιστικού κόμματος. Οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα είναι γνωστοί. Ανάμεσά τους, ακόμα και κόμματα της αιματοβαμμένης κατεχόμενης Κύπρου» ανέφερε.

«Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι ότι οι Ολλανδοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, καταψήφισαν στην Ολλανδική Βουλή την χρηματοδότηση της Ελλάδας, με χαρακτηριστικότερο επιχείρημα ότι "σε μια χώρα που είναι βυθισμένη στο χρέος δεν της δίνεις μια νέα πιστωτική κάρτα"» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

«Πώς, λοιπόν, ονειρεύεται την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας; Εκτός Ευρώπης, απομονωμένη, με συμμάχους μόνον ακραίους και περιθωριακούς; Οφείλει να αποκαλύψει ο κ. Τσίπρας τους συμμάχους του. Και αν δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς. Για να γνωρίζουν οι Έλληνες με ποιους ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιες είναι οι θέσεις που πρεσβεύουν!» κατέληξε.