Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που πυροδότησαν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, απάντησε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της Συγγρού τόνισε, έπειτα απο ερώτηση δημοσιογράφου:

«Εκλογές, ο ελληνικός λαός τις θέλει το 2016. Και η προσπάθειά μου είναι να γίνουν το 2016. Εκείνος που θα επιδιώξει να γίνουν το 2015, θα έχει και την πολιτική ευθύνη. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν το 2015, μην κάνετε λάθος».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη να γίνουν το 2016. Και εγώ κριτήριό μου μόνο, έχω την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς, όπως έγραψε το newpost.gr κάλεσε τους βουλευτές που τον επισκεφθηκαν για να του εκφράσουν ευχές για την ονομαστική του εορτή, σε... επιστράτευση, ενθυμούμενος τα χρόνια που ο ίδιος, ως βουλευτής Μεσσηνίας, έμπαινε στα καφενεία για να συναντήσει τους πολίτες. «Εγώ έμπαινα μέσα με "χειροβομβίδες" στην τσέπη» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς, εξηγώντας ότι οι βουλευτές δεν πρέπει μόνον να ακούν αλλά και να απαντούν, να δίνουν τη μάχη της πολιτικής σε κάθε ευκαιρία. 

Μάλιστα, επιβεβαιώνοντας ότι η επιλογή της ακραίας πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κεντρικό πυλώνα στη στρατηγική του Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές του να επικεντρώσουν τα «πυρά» τους στην Κουμουνδούρου όχι μόνον για τις οικονομικές της προτάσεις που προοιωνίζονται κινδύνους για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αλλά, κυρίως, για τις «σχέσεις στοργής» του κόμματος με την τρομοκρατία.