current views are: 1

18 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση06:45

Γιατί ο Σαμαράς πήρε τον Στουρνάρα μαζί του στο Στρασβούργο

Την προηγούμενη Τρίτη, ο Γιάννης Στουρνάρας άκουσε κάτι που δεν του άρεσε και πολύ. 

Δημοσίευση 06:45’
αρθρο-newpost

Την προηγούμενη Τρίτη, ο Γιάννης Στουρνάρας άκουσε κάτι που δεν του άρεσε και πολύ. 

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος  

Την προηγούμενη Τρίτη, ο Γιάννης Στουρνάρας άκουσε κάτι που δεν του άρεσε και πολύ. «Γιάννη θα έρθεις μαζί μου στο Στρασβούργο» του είπε ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, παρά την κούραση ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου μίλησε για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. 

Η κίνηση κρίθηκε επιβεβλημένη από το Μέγαρο Μαξίμου για να σταματήσει η συζήτηση εάν φεύγει ή όχι ο Γιάννης Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών. Αμέσως κάποιοι  κάνανε λόγο για πλήρη εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του «εκσυγχρονιστή» και φιλοτροϊκανού, Γιάννη Στουρνάρα, επειδή, υποστήριζαν ο υπουργός Οικονομικών συνόδευε τον Αντώνη Σαμαρά και το όνομά του αναφερόταν στην σύνθεση της αποστολής. 

Τι… «πρωτότυπο»! Κάτι που γίνεται σε όλες τις αποστολές του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό, εκλήφθηκε ως στήριξη. Η αλήθεια όμως ήταν διαφορετική. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι και δεν έχουν άδικο, διότι εάν έβλεπε κανείς το πλάνο από την αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου θα διαπίστωνε ότι πίσω ακριβώς από τον Αντώνη Σαμαρά καθόταν ο Σταύρος Παπασταύρου, ο στενός του σύμβουλος που φέρεται από κάποια ΜΜΕ, ως ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κάθονταν πιο πίσω. 

Θα είναι ο Σταύρος Παπασταύρου διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα; Κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Όλα είναι ανοικτά. Αυτό όμως που μπορεί κανείς να το σημειώσει είναι πως ο Γιάννης Στουρνάρας  έχει πολλές πιθανότητες να φεύγει από το υπουργείο Οικονομικών όπως άλλωστε έχει γράψει εδώ και αρκετό καιρό το Newpost.gr και μάλλον θα αναλάβει Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος στη θέση του Γιώργου Προβόπουλου. 

Εξάλλου, η ατμόσφαιρα έχει βαρύνει αρκετά για τον εκσυγχρονιστή τιμονιέρη του οικονομικού σκάφους, που αν και αποτελεί τον βασικό υπουργό του Αντώνη Σαμαρά, ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από την συντριπτική πλειοψηφία των νεοδημοκρατών.
Μην ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αποτελεί βαρίδι για τη ΝΔ και πολλοί βουλευτές της δεν μπορούν να συγχωρέσουν τα όσα επικριτικά έχει πει για την διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ. 

Ο «τσάρος» της οικονομίας, άλλοτε προσφιλής όρος για τους εκάστοτε υπουργούς Οικονομίας, που όμως επί των ημερών της τρόικας δεν έχει καμία αξία, τελεί υπό διαρκή αμφισβήτηση και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως αποτελεί το πιο…«μισητό» πρόσωπο στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τους περισσότερους βουλευτές της ΝΔ. 

Το ίδιο αρνητικό κλίμα υπάρχει για τον Γιάννη Στουρνάρα και στο ΠΑΣΟΚ και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο Ευάγγελος Βενιζέλος του έχει επιτεθεί, όπως συνέβη για μια ακόμη φορά την περασμένη Δευτέρα, ενώπιον του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των πλειστηριασμών. 

Ο Γ. Στουρνάρας, πιστός φίλος και οπαδός του Κώστα Σημίτη, εκ των στελεχών που ομνύουν πίστη στον εκσυγχρονισμό, βλέπει να του γυρνάνε την πλάτη μια σειρά από κορυφαία στελέχη της ΝΔ, οι οποίοι εσχάτως βάλλουν ομαδικά εναντίον του.
Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται πολλές φορές, πιο…«τροϊκανός» από τους τροϊκανούς και κάνει ακραίες δηλώσεις, όπως πρόσφατα που είπε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση. 

Ως εκ τούτου η αποκαθήλωσή του είναι μονόδρομος…


σχετικα αρθρα