Ως αντικοινωνικό χαρακτηρίζει το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τάσσεται στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων και στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. 

«Πιστή στα αντικοινωνικά σχέδιά της η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προσπαθεί να διχάσει τον εμπορικό κόσμο σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.  Αφού αρνήθηκε να συζητήσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις  των εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων για το ωράριο των καταστημάτων, αφού άφησε τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα εκτός ελέγχου λόγω της διάλυσης των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας και αφού οδήγησε στην απόγνωση χιλιάδες μικρομεσαίους καταστηματάρχες, τώρα υπερασπίζεται την “αυτορρύθμιση της αγοράς“» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν μας λέει τίποτε, όμως, για την ταμπακιέρα που δεν είναι άλλη από τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας προς τα χαμηλά εισοδήματα, τη συνεχή προώθηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών». 

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε η Προϊσταμένη Εισαγγελέως προς τον Πρόεδρο του Ε&ΕΣΠ να προσέλθει άμεσα στο γραφείο της για να του επιστήσει την προσοχή, ότι θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο εάν την Κυριακή 19/1/14 δημιουργηθούν επεισόδια.

«Στην εύλογη ερώτηση του Προέδρου του Ε&ΕΣΠ, από πού απορρέει η άμεση κλήση, η απάντηση της Εισαγγελέως  ήταν, «εντολή του Αρείου Πάγου». Είναι φανερό ότι, η κίνηση αυτή έρχεται να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και να σπάσει τους θύλακες  αντίστασης, για να περάσει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «για άλλη μια Κυριακή θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία απαιτώντας σεβασμό από όλους των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του εμπορικού κόσμου και των εμποροϋπαλλήλων. Ενός κόσμου που αποδεικνύει με τις πρόσφατες αποφάσεις του, ότι και αναπτυξιακές προτάσεις έχει και ικανός είναι να τις διαφυλάξει, αλλά και ότι βρίσκεται σε πραγματικό διάλογο με την κοινωνία. 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή, 19/01/2014, στην Αγ. Νικολάου, στις 10.30 πμ, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία».