Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Μήνυμα προς διαφωνούντες και πάσης φύσεως αμφισβητίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στέλνει η Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζοντας την χριστουγεννιάτικη προειδοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί άλλες διαφοροποιήσεις. 

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ενοχληθεί από την Κίνηση των 75 και την "διαστρέβλωση" -όπως λένε- των αποφάσεων της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής από την ομάδα Καρχιμάκη σε σχέση με τους 58 και την Κεντροαριστερά. Επίσης, δυσφορούν από μπηχτές που αφήνουν μέλη της ομάδας των 11 λέγοντας πως θα πρέπει να γίνει συνέδριο για την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. 

Γι' αυτό και χθες αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν εκ νέου τις αποφάσεις του οργάνου με αιχμή την μεγάλη δημοκρατική παράταξη αλλά και τις ευρωεκλογές θυμίζοντας μεταξύ άλλων την ακόλουθη αναφορά: «Η Συνδιάσκεψη για τις ευρωεκλογές θα εκφράζει το σύνολο της κεντροαριστεράς, το σύνολο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Στην Συνδιάσκεψη θα αποφασιστεί ο τρόπος ανάδειξης του ευρωψηφοδελτίου, που θα προκύψει δημοκρατικά, με διαφάνεια, με συλλογικότητα και αξιοκρατία". Προσθέτει δε για όσους έχουν ξεχάσει τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής ότι "στην μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δεν ανήκουν οι συγκυριακοί λαϊκιστές και δημαγωγοί»... 

Είναι ακριβές ότι πολλά στελέχη εντός του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι «πρέπει να τελειώσουν τα καλαμπούρια», κοινώς «όσοι θέλουν ας ακολουθήσουν κι όσοι δεν θέλουν να τραβήξουν τον δρόμο τους». 

Αυτήν την άποψη θα καταθέσουν και ενώπιον του Ευάγγελου Βενιζέλου ζητώντας και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σκληρύνει την στάση του και να ζητήσει από όλους όσοι δημιουργούν εσωκομματικές αναταράξεις να ξεκαθαρίσουν τον ρόλο τους και τις στοχεύσεις τους. 

Μία πρώτη γεύση όλων αυτών αναμένεται να πάρουν το επόμενο Σάββατο τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι κομματικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μία ημέρα μετά, την Κυριακή σε πανηγυρική συγκέντρωση όλων των νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στην πορεία προς ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.